Učení a paměť pravou hemisférou

Učení a paměť pravou hemisférou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403796/bmid_uceni-a-pamet-pravou-hemisferou-9Xm-403796.jpg 4 15 6

Autor vystudoval pedagogickou fakultu UK a v současnosti pracuje jako specializovaný lektor na využití potenciálu mozku. Pořádá vysokoškolské semináře s celostátní akreditací, v nichž se soustředí především na téma komunikace a zážitkové alternativní metody ve vyučování. Přes dvacet let vede kurzy zaměřené na práci s pravou mozkovou hemisférou, progresivní učení, psychologii a rozvoj kreativního myšlení. Ve své knize, se zabývá otázkou zlepšování paměti, a jak sám říká v úvodu, publikace je určená pro všechny, kteří mají pocit, že tradičními metodami si toho normálně moc nezapamatují anebo se už léta učí cizí jazyk, ale stále jsou na jednom místě. Kniha je pojatá formou rozhovoru, v němž autor odpovídá na nejčastější dotazy, vysvětluje svou metodu a podává návod, jak postupovat.... celý text

Přidat komentář

Han-nah
22.06.2023 4 z 5

Kniha je zajímavá. Určitě se čtenář hodně doví. Autor mi připadá trochu sebestředný, asi v knize moc propagace na jeho kurzy, ale jinak velice vnímavý k pocitům člověka a jeho myšlení . Vysvětluje názorně i s návody a obrázky.
Taky si myslím, že na jazyky nemám, ale příčinu hledám jen u sebe. Začala jsem s angličtinou, nikdy jsem se jí neučila, vybavují se mi základní slovíčka němčiny z mládí, takže tam něco je. A časem uvidí se, zda to půjde. určitě zkusím možnosti načerpané z této knihy. Když nevydržím, bude to jen vina mého mozku a hlavně mé vůle.

konicekbily
16.04.2023 4 z 5

V knize je vysvětleno fungování mozku - co dělá levá a pravá hemisféra. Autor je zastáncem přímé metody učení - tedy například učení se jazyků - například jako dítě - bez nějakých složitých úvah proč a jak to funguje. Snaží se čtenáře přesvědčit, že jím doporučovaná metoda je správná a metoda školního memorování je horší. Nehodlám s ním polemizovat, ale jsem přesvědčen, že k nejlepšímu naučení se cizího jazyka je kombinace obou metod - z mých zkušeností.


Popko
30.08.2021 3 z 5

Tím, že kniha byla ve formě rozhovoru, četla se příjemně a celkem rychle. Knihu o myšlenkových mapách jsem již četla, některé techniky znám z jiné literatury, ale nevadí, hodnotím velice kladně.

gabriela05
24.07.2021 5 z 5

Knihu bych doporučila všem každého věku, kteří studují nebo se chtějí učit cizí jazyk. Kniha je psaná formou rozhovoru, díky čemu se čte sama. Obsahuje popisy různých technik učení, které jsou vždy ukázány na praktickém příkladu. Autor často odkazuje na své kurzy, což je ale pochopitelné. Za mě je to velmi kvalitní kniha o technikách učení a procvičování paměti.

Márinka
22.06.2019 5 z 5

Existuje spousta knih o trénování mozku, paměti, o tom jak se cokoli rychle a snadno naučit. Jejich kvalita je různá. Vladykova publikace je samozřejmě self-promotion. Přesto jako trenérka paměti stojím za vším, co zde píše. Pokud si osvojíte alespoň pár zde uvedených rad, splnila svůj účel.

MartinLiterKing
09.01.2019 4 z 5

Kniha je svižná, věcná a díky formě rozhovoru také příjemná ke čtení. Knihu bych doporučil studentům a všem, kteří se chtějí naučit zábavné učební metody. Jako plus bych vybral zajímavou formu, vysvětlení, jak funguje mozek a ony učební techniky. Na dvou místech jsem si všiml "nechápavých otázek", což mi přišlo zbytečně vyhnané do extrému. Potom tam byla asi 10x hláška "dělám to už 20 let" a častá reklama na kurzy, což zase ale celkem chápu, takže to neberu jako výtku. Knihu doporučuji lidem, kteří nemají s knihami o učebních metodách žádné zkušenosti.

Štítky knihy

paměť, trénink paměti metody učení

Autorovy knížky

Petr Vladyka
česká, 1962
2018  83%Učení a paměť pravou hemisférou

Kniha Učení a paměť pravou hemisférou je v

Právě čtených5x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce22x
Chystám se číst18x
Chci si koupit6x