Typologie - 16 typů osobnosti, které ovlivňují život, lásku a úspěch v práci

Typologie - 16 typů osobnosti, které ovlivňují život, lásku a úspěch v práci https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56559/bmid_typologie-16-typu-osobnosti-ktere-o-9bw-56559.jpg 3 9 2

Je naší přirozeností soudit a zařazovat lidi do kategorií, i když značně subjektivně a často nepřesně. Předsudky však nejsou jen negativní. Zařazování do škatulek usnadňuje vzájemnou komunikaci s jinými lidmi, přáteli a kolegy. Rozdělení na typy je vhodnou odpovědí na škatulkování lidí, protože ho lze provádět objektivně a konstruktivně. Typologie neodstraní mezilidské problémy na pracovišti ani v partnerských vztazích, ale naučí vás chápat vaše kolegy a partnery a rozumět jejich odlišným povahám. V této knize se dozvíte, jak určit osobnostní typy na základě vědecky prokázané metody vycházející z učení C. G. Junga.... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Triton
Originální název:

Type talk: The 16 personality types that determine how we live, love, and work


více info...

Přidat komentář

molt
12.05.2017 3 z 5

Kniha je americky stručná a humorná. Díky tomu se lépe čte, ale je to za cenu méně získaného objemu informací. Například o dominantních funkcích a temperamentech se tu skoro nic nedozvíte, na druhou stranu u Čakrta jsou to jedny z nejdůležitějších základů pro vyvozování důsledků. Pokud jste četli knihy od Čakrta, tohle vás příliš neosloví.
(kromě toho autoři skoro všechno demonstrují na typech ISTJ a ENFP, pokud jste třeba INTJ budete se cítit trošku zanedbaní a takový ESTP na tom bude ještě hůř )

Mrshodan
07.01.2016 3 z 5

Čtivý úvod do typologie MBTI. Pěkně ukazuje, jak lidé reagují v různých situacích a vytváří tím zábavu i třenice. Podle mého se ale čtenář dozví mnohem více v knihách Michala Čakrta.


Štítky knihy

MBTI typologie osobnosti

Autoři knihy

Otto Kroeger
britská, 1933 - 2013