Typografie písma

Typografie písma https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181358/typografie-pisma-7wk-181358.jpg 4 6 2

Kniha je užitečným a vyčerpávajícím typografickým průvodcem, který nesmí chybět v knihovně žádného milovníka grafického designu. Zabývá se vlivem moderní typografie, vrací se zpět v čase a zkoumá milníky vývoje logotypu, layoutu, zaměřuje se na vliv písma, přičemž zdůrazňuje typografické základy grafické práce.

Přidat komentář

amaenium
14.03.2022 4 z 5

Kniha, u které mě mrzí, že jsem o ní nevěděla při mém studiu na střední škole. Spousty teorie, užitečných rad a příkladů, jak se dělá dobra grafika a hlavně - jak dobře pracovat s typografií. Spousty ukázek a příkladů, takže člověk není zahlcen jen hustou teorií a knihu jsem velmi ocenila v rámci svého dalšího vzdělávání. Pro laiky i zkušené, určitě doporučuji.

NikaMirka
16.07.2016 5 z 5

Kniha je plná teorie. Přibližuje historii, rozepisuje se o tom jak se písmo dělí, které patří do jaké skupiny, přibližuje nám anatomii písma a dokonce v ní najdeme i rozhovory s autory některých známých FONTÚ - př. Zuzana Licko. Teorie není hustě psaná, je doprovázena spoustou fotografií na krásném křídovém papíře. Čtení nenudí, je to spíš, jako byste koukali na obrázek a k němu četli vysvětlivky :). Rozhodně v knize ale nenajdete žádnou abecedu a jejich typy, ani vysvětlení jak vést tahy perem, nebo štětcem. Je to spíš kniha o kráse písma :), jak vzniklo, proč, jak ho tvořit a sladit, a jak vytvořit dobrou kompozici.


Štítky knihy

typografie písmo, dějiny psaní

Autorovy knížky

2014  83%Typografie písma