Týden samá sobota

Týden samá sobota https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460789/bmid_tyden-sama-sobota-G5k-460789.jpg 4 9 4

Malý Sobek, velké zážitky! Pan Půlpivo vede nudný, nezajímavý život, až jednou ve čtvrtek zničehonic přijde obrovská bouře. To je divné, vždyť ještě v neděli svítilo sluníčko. Když jde pak v sobotu pan Půlpivo do města, potká podivné stvoření. To musí být dozajista Sobek. Pan Půlpivo netuší, co všechno s ním ještě prožije… Moderní německá klasika plná jazykové hry a humoru v bravurním překladu básníka Radka Malého.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Eine Woche voller Samstage , 1973


více info...

Přidat komentář

smrtonos4157
17.02.2024 4 z 5

Jak zpestřit a obohatit život nesmělému a ostýchavému panu Půlpivovi...přečteno s nadšením při pracovní směně v knihkupectví . Kniha mi padla do ruky, protože asi měla.

broskev28
28.08.2023 4 z 5

Proč dětskou knihu překládá Radek Malý, to mi došlo hned poté, co se na scéně objevil sobek - teď mě napadá, že možná Sobek?
Nápad mi připadá velmi zajímavý a netradiční, já jsem postupně se rozvíjející příběh doslova hltala. Nejsem si jistá, jak se bude líbit dětem, ale mě nadchl. Zpočátku se mi ani pan Půlpivo, ani sobek vůbec nejevili; na konci knihy jsem se s nimi nechtěla loučit. Ilustrace Luboše Urbánka mi také sedly, takže jsem moc ráda, že jsme si knihu do knihovny pořídili.
Teď jen jak k ní přilákat malé čtenáře? Jsem si jistá, že problémy pana Půlpiva - ostych, povolnost často až přílišnou - děti snadno pochopí, a že i ony ocení, jak se díky sobkovi pan Půlpivo mění v lepšího, sebevědomějšího člověka. Ale samy si tuhle knížku k četbě určitě nevyberou. Takže ji zkusíme nabídnout spíše rodičům.


yellowbanna
30.09.2021 3 z 5

V Německu již padesát let klasika, pro českého čtenáře naprostá novinka. Připouštím, že jisté kouzlo má, ale uchvácená se být necítím :)

majáček
25.08.2021 5 z 5

,,Poťouchlosti" malého Sobka vás budou uvádět tzv. do vývrtky.
Neskutečně drzé a až přihlouplé jednání nejen pán Půlpivo ,,zakouší".
Kniha je velmi poučná nejen pro děti, ale i pro dospělé.
Ilustrace jsou jednoduché a příjemně ladí s příběhem.

Štítky knihy

německá literatura pro děti od 9 let

Autorovy knížky

Paul Maar
německá, 1937
2021  84%Týden samá sobota

Kniha Týden samá sobota je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x