Gabrielova žena

Gabrielova žena https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20694/bmid_gabrielova-zena-YkF-20694.jpg 4 83 16

Volné pokračování knihy Milenec. Erotický román vychází ze vzájemného vztahu dvou mužů, kteří mládí prožili jako prostituti ve francouzském nevěstinci. Po návratu do Londýna se cesty obou hrdinů na čas rozešly a jeden z nich, Michael, se s minulostí vyrovnal a dokázal žít ve šťastném manželství. Gabriel, jeho bývalý přítel, však nedokáže zapomenout a ve svém luxusním nočním podniku chystá odvetu neznámému nepříteli s pomocí nevinné ženy, která se i přes jeho odmítání do něho vášnivě zamilovala a stala se nevědomým nástrojem jeho pomsty.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Gabriel´s Woman , 2001


více info...

Přidat komentář

Myška43
14.03.2021 5 z 5

,, Nevědomost zabíjí, mademoiselle, řekl tiše Gabriel. Stejně jako tajemství."

V anotaci se píše volné pokračování. Přesto doporučuji přečíst si první část Milenec, protože by jste se mohli v ději ztrácet a rozuzlení zápletky by vám nedávalo smysl. Opět jsem hltala každou stránku. Autorka má opravdu zajímavý a neotřelý styl psaní. Tento díl byl více temný, psychologický a plný napětí. Nechyběla v něm vášeň a touha po lásce. Myslím, že na příběh Michaela a Gabriela hned tak nezapomenu.

zbožňuju_knihy
04.08.2020 5 z 5

Čteno kdysi a stále v paměti


rypo
10.07.2018 5 z 5

s Gabrielem jsem celou dobu cítila, celý příběh se mi velmi líbil

Jája92
03.02.2018 3 z 5

Na druhý díl jsem se těšila a jedním dechem ho přečetla, jsou pasáže, které byly velmi dobré, některé již méně.

vivalamuff
15.05.2017 3 z 5

Zcela určitě netradiční námět. Nelíbil se mi však styl psaní. Neustálé myšlenky a různé postřehy hlavních protagonistů vsunuté do dialogu, a to prakticky za každou větou (uvozovkou), na mě působilo silně rušivě. Často se mi stávalo, že jsem už ani nepamatovala, na co se kdo ptal, nebo o čem je vlastně řeč. Musela jsem se vrátit o několik vět zpět, abych zůstala v obraze.
Jak to kdosi už popsal v jednom komentáři u prvního dílu (Milenec), bylo to takové zmatečné.
Tři hvězdy za originální nápad. Přesto to na mě působilo trošku nereálně - v kombinaci s tou detektivní zápletkou -, i když se podobné dětské příběhy v minulosti určitě odehrávaly. To je na tom to nejsmutnější.

Pepidráček
11.10.2015 4 z 5

Klady, tedy to, co se mi v knize líbilo:
- temná atmosféra, napětí, příběh o andělovi

Zápory, tedy to, co se mi v knize nelíbilo:
- Gabrielovo až příliš kruté dětství a období dospívání

Hlavní hrdinové:
- přes pohnuté osudy měli, Viktorie a Gabriel, stále vůli svůj život změnit, nebránili se lásce - pouze se báli jejích důsledků. Oba měli velice plastické rysy osobnosti, byli sympatičtí a reagovali adekvátně, vzhledem k vypjaté situaci

Celkový dojem z knihy:
- musím říci, že se mi již dlouho nestalo, aby mi byli hlavní hrdinové tak sympatičtí. Oba příjemně dokreslovali brilantně popsanou atmosféru, která čtenáře provázela příběhem po celou dobu. Knize v podstatě nemám co vytknout, přesto ode mě získává čtyři hvězdičky. Zkrátka si nemohu pomoci. Pokud stojíte o pořádnou dávku emocí, zabalenou v úhledném balíčku lechtivé erotiky, čtěte!

havrmoni
03.05.2015 5 z 5

Opět velmi čtivá jako první díl,jak začnete nutí vás to číst až dokonce.:-)

modranka
25.02.2015 5 z 5

SPOILER: Príbeh treba čítať až po prečítaní prvej časti. Hodne sa v ňom vyskytuje napojenie na knihu Milenec. Oba príbehu sú životné osudy dvoch prostitútov, ktorých životná dráha bola predurčená už v detstve. Jeden bol určený pre prostitúciu žien, druhý pre prostitúciu mužov. A práve o tomto druhom (Gabrielovi) je tento príbeh. Príbeh o tom, kedy zneužívané dieťa nie je schopné v dospelosti prijať lásku, dotyky a vášeň ženy. A tu začína erotika, ktorá sa v podobných knihách málokedy vyskytuje. Mimochodom veľmi vzrušujúco napísaná. Je to o mladej žene, ktorá sa snaží v mužovi, ktorého celý život bol zameraný len na uspokojovanie mužov, naučiť prijímať dotyky žien.

hana2840
18.11.2014 4 z 5

Kniha se mi velice líbila! Doporučuji :)

zuza264
12.10.2014 3 z 5

Pro mě je to kniha, ke které se s velkou pravděpodobností nevrátím. Pro mě to bylo moc překombinované.

PomněnkaPrvní
27.09.2014

Neřekla bych, že se jedná o volné pokračování knihy Milenec. Prostě je to druhý (a závěrečný) díl série. Stejně jako první díl se podle mě jedná o thriler, erotika, vraždy, psychologické i fyzické mučení. A do toho ještě láska. Velmi čtivá kniha, na kterou myslím hned tak nezapomenu.

jaja10
04.09.2014 5 z 5

Moc a moc pěkné čtení, doporučuji všem :-)

Attirantef
26.08.2013 5 z 5

Můj komentář je velmi stručný, ale řekla bych že vystihne vše. ,,Dost dobrá kniha!"

malazluta
29.07.2013 4 z 5

Nedotknutelný anděl Gabriel a jeho příběh se mi moc líbil, autorka má rozhodně talent.

bibi.r
30.11.2012 3 z 5

Ten konec mi přišel nějak hrozně moc překombinovaný.

hykavec
27.09.2012 5 z 5

Milenec i Gabrielova žena patří mezi mé nejoblíbenější knihy. Zaujal mě mimo jiné :-) autorčin styl psaní.