Tvá dubnová lež 1

Tvá dubnová lež 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510020/bmid_tva-dubnova-lez-1-b05-510020.jpg 4 37 4

Tvá dubnová lež série

1. díl >

Potkal jsem dívku pod rozkvetlou třešní a můj osud se začal měnit. Kósei Arima je od útlého dětství uznávaným klavírním virtuosem, ale po smrti své matky ztratí schopnost hrát na klavír a uzavře se do monotónního světa, ve kterém není místo pro hudbu ani opravdovou radost. Jednoho dne se však setkává s pozoruhodnou houslistkou Kaori Mijazono – a najednou se mu do života vracejí barvy...... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

四月は君の嘘 1 , 2011


více info...

Přidat komentář

eva3992
03.09.2023 4 z 5

Kósei už jako dítě hrál výborně na klavír, ale poté co zemře jeho matka na něj zanevře. Jednoho dne se potká s Kaori, dívkou, která hraje na housle a díky ní se na svět začne dívat jinýma očima.

Toto bylo moje první setkání s mangou. Jelikož jejímu kouzlu nedávno propadla má dcera, řekla jsem si, že to také vyzkouším, abych věděla, co se jí na tom tak líbí. A asi to začínám chápat

Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykla na to, jak vlastně mangu číst, jak jdou za sebou jednotlivé obrázky, ale jakmile jsem toto překonala, začetla jsem se a ponořila do příběhu. Ten byl rozhodně zajímavý, zpracovává vážné téma, ale lehce a příjemně. Je to prostě fajn oddechovka.

Musím říct, že to skončilo v tom nejlepším a já nutně potřebuji další díl, abych věděla, jak bude příběh Kósei a Kaori pokračovat.

Myslím, že si i v budoucnu od dcerky nějaké mangy zase půjčím.

EvikU.
28.07.2023 4 z 5

Napsat, že jsem se nemohla začíst do mangy bude asi znít divně, ale já to takhle přesně měla. :) Samozřejmě u mangy to není 100 stran, ale jen pár stránek, ale mně se pletli jména a trochu i postavy. Po pár stranách už to bylo dobrý.

Manga o hudbě, o notách, o písních, o Mozartovi, ale také o první zamilovanosti, koncertu, slavnému jménu, o nerozhodnosti jestli hrát, o tom, jestli jsem dost dobrý

Trochu mě rozčilovali v příběhu obrázky, kdy se jen vztekali, což bylo hodně a já nechápala někdy ani proč? Ale jinak je manga opět kouzelná, já u nich nádherně zrelaxuju a závidím všem holkám a klukům, který ji budou číst, protože v jejich věku to má ještě větší kouzlo.

Opět ji ale musím vyzdvihnout pro sílu příběhu, který obsahuje, krásnou ba přímo nádhernou ilustraci a také se mi líbila stránka s QR kódem, abych si mohla poslechnout skladbu. Líbilo se mi, jak mladí prožívali hudbu, jak ho dívka houslistka chtěla přivést opět k hudbě, ke klavíru.

Kniha se čte sama, u některých obrázků netřeba slov. Dokonalé.

Tak nějak to skončilo napínavě, jak jinak. :) A potřebuji druhý díl.


Vjeerus
18.06.2023 5 z 5

Já si nemůžu pomoct, ale už jen obálka mangy mě rozněžněla a já se těšila na jemný a laskavý příběh.
Hlavní hrdina, Kósei Arima, byl představen v nejtěžším okamžiku svého života, ve dne, kdy ztratil vlastně vše, co jeho život naplňovalo barvami. Poté ho pozorujeme, v jeho monotónním a vlastně i letargickém přežívání, kdy prostě jen chodí do školy a existuje.
Díky bohu za střeštěné kamarády. Ti dodali příběhu tu veselou kotvu v jinak černobílém světě a přinesli Kóseiovi do života houslistku Kaori a s ní i hudbu, o kterou přišel na začátku knihy.
Manga pracuje velmi příjemně a s respektem s pocity, které hudebníci, a předpokládám i celkově umělci, potřebují pro svou tvorbu. Jak je těžké se vyrovnat se ztrátou toho něčeho, co je třeba pro pohyb v kreativních činnostech.
Užila jsem si každou stránku, obzvláště pak ty, které zobrazují lásku hlavních hrdinů k hudbě, jak je probouzí a oni díky ní doslova září. I když může manga působit melancholicky, obsahuje tolik naděje, že se člověk na konci usmívá a je plný klidu. A celou knihu podtrhávají detaily ve formě krátkých informací k hudbě zmíněné v příběhu na konci kapitoly, spolu s QR kódem na danou písničku.
Za knihu děkuji @crew_komiks v rámci spolupráce.

knizninadsenec
28.04.2023 5 z 5

Krásná obálka, zajímavá anotace a velmi poutavý příběh. O přátelství, lásce, hudbě, notách, sportu, škole... A i hudební zajímavosti .

Příběh se čte velmi dobře, je poutavý a ilustrace skvěle doplňují příběh pro představu. Postavy jsou zajímavé. Hrají na hudební nástroje nebo sportují, chodí do školy... Těším se na další díl.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2023  83%Tvá dubnová lež 1
2023  87%Tvá dubnová lež 2
2023  83%Tvá dubnová lež 3
2023  100%Tvá dubnová lež 4
2024  100%Tvá dubnová lež 5

Kniha Tvá dubnová lež 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce21x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x