Turzovské příběhy

Turzovské příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109423/turzovske-pribehy-109423.jpg 5 3 1

Sborník turzovských svědectví, zachycených K. Židlickým, vyšel u příležitosti 50. výročí prvního zjevení Panny Marie lesnímu dělníku M. Lašutovi na Živčákové hoře. Reálné příběhy konkrétních osob, jimž Bohorodička odpovídá svými milostmi na klíčové životní situace, jsou srostlé s přírodním prostředím, s dobovými existenčními a politickými podmínkami a zároveň se v nich zračí moc Boží v dialogu nebe a země. V závěru knížky je shrnuta historie zjevení, údaje o kapli, milostném obrazu, soše Panny Marie a léčivé vodě.... celý text

Přidat komentář

Marekh
11.06.2018 5 z 5

V knize se vyskytují různé příběhy, které zažili lidé na tomto místě. Mimo jiné se v knize dočteme o svědectví Matúše Lašúta, Aloise Lasáka z Hlučína, Jána Beliančina.

Dočetl jsem se, buď v této knize, anebo v knize Živá voda z Turzovky, už si nepamatuji přesně, že i nevěřící uvítá Panna Maria ráda na tomto místě a je vždy dobré, pokud si návštěvník odnese z tohoto místa nějakou drobnost, třeba větvičku.

Zaujalo mne, že v tomto místě se nachází také řada poděkování, kdy "zázračná" voda uzdravila velmi mnoho lidí.

Setkal jsem se s mladými lidmi, vrstevníky, kteří jsou nevěřící, kteří nepřipouštějí ani možnost, že by mohla existovat nějaká "vyšší síla". Zpočátku mne to zarazilo a překvapilo, ale každý člověk má na téma víry vlastní názor. Za sebe mohu říci, že si myslím, že existuje nějaká "vyšší moc, vyšší síla" a přesvědčil jsem se o tom už mnohokrát. Říká se, že "Boží mlýny melou pomalu, ale melou" a je to určitě pravda.

Ať už je člověk věřící či nikoliv, měl bych se chovat tak, aby záměrně neubližoval lidem. Neměli bychom dělat věci, které nechceme, aby je nám dělali ostatní. Pokud by se tímto řídili všichni, bylo by to fajn a svět by vypadal mnohem lépe.

Štítky knihy

Slovensko, Slovenská republika poutní místa zjevení Panna Marie zázraky náboženská konverze

Autorovy další knížky

Karel Židlický
česká, ? - 1993
2009  85%Živá voda z Turzovky
2008  100%Turzovské příběhy

Kniha Turzovské příběhy je v

Přečtených3x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x