Tulákem pro Krista

Tulákem pro Krista https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432536/bmid_tulakem-pro-krista-xeI-432536.jpg 5 12 12

Skoro polovinu života strávila Corrie ten Boom cestováním po celé zeměkouli, spala v tisíci různých postelí, všechy své věci měla jen po kufrech, a to všechno proto, aby naplnila své poslání: říci lidem po celém světě, že Ježíš Kristus je živý. Svými zkušenostmi z koncentračního tábora, kde zahynuli všichni ostatní členové její rodiny, byla předurčena, aby nesla zvěst o odpuštění. O odpuštění, k němuž člověk sám nemá sílu.... celý text

Přidat komentář

kacaabba
25.07.2020 5 z 5

Velice milá, prostá, upřímná a moudrá kniha ženy, která se plně poddala službě Bohu poté, co naprosto neočekávaně unikla smrti v koncentračním táboře.

Lencza
01.02.2020 4 z 5

V krátkých kapitolkách, uvozených vždy citátem z Písma, autorka popisuje některou z epizod svého života, a jak se v této události projevila Ježíšova láska, milosrdenství, moc... Začíná událostmi z koncentračního tábora, kam se dostala jako více než padesátiletá. Svědčí o tom, že i v nejhorších podmínkách lze zažívat radost z Boží blízkosti i každodenní drobné i velké zázraky, a také k Bohu přivádět druhé lidi. Následně, když byla zázračně z Ravensbrücku vysvobozena, cestovala až do smrti po celém světě a vyprávěla o svých zkušenostech s Bohem... náročný životní styl, kde byl Ježíš stále přítomen a pomáhal.
Kniha pro mne byla krásným svědectvím o víře, lásce a poslušnosti. Inspirovala jsem se (zase znovu) k životu ve světle Písma, k modlitbě za všech okolností, k očekávání zázraků...


Drabby
26.07.2015 5 z 5

Velice inspirativní a v určitých pasážích i mnohdy dojemné. Tato žena si prožila opravdu "peklo na zemi" a přesto vytrvala ve své víře v Ježíše Krista. Úžasný příběh - skvěle se to četlo. Doporučuji.