Královnin vězeň

Královnin vězeň https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13862/bmid_kralovnin-vezen-Mi2-13862.jpg 4 42 9

Milostný román, který na pozadí skutečných historických událostí rozehrává příběh lásky mezi Alžbětou I. a sirem Robertem, zchudlým šlechticem, jenž najde na královském dvoře příležitost, jak rozšířit svůj majetek, ale také poznává životní lásku. Jeho láska Alžběta se však díky smrti své sestry stává všemocnou panovnicí, hledící příliš úzkostlivě na lidi okolo sebe. Královnu trápí obavy z připoutání se k tomuto muži. Jejich vztah je značně komplikovaný i díky tomu, že Robert je ženatý. Hlavní hrdina je však odhodlán opustit svou ženu a založit novou rodinu s královnou. Jeho smělé plány však narazí na tvrdý nesouhlas samotné panovnice.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The virgin’s lover , 2006


více info...

Přidat komentář

VendulaB
09.03.2022 5 z 5

Příjemný a čtivý historický román, který popisuje milostný trojúhelník královny Alžběty, Roberta Dudleye a jeho žena Amy. Známý příběh popisovaný mimo jiné očima nešťastné a zavržené ženy a Alžbětina rádce Cecila. Hezká kniha pro všechny milovníky tudorovské Anglie.

lost.in.books
05.01.2021 5 z 5

Popis: chudý šlechtic Robert má štěstí ,protože se mu podaří zaujmout královnu Marii a tím pádem i získat místo u dvora . I přesto, že byl ženatý zde potká ženu svého srdce - Alžbětu. Samozřejmě se musejí potýkat s mnoha ostrými poznámkami a nástrahami.
Hodnocení: Kniha se mi od začátku četla velice dobře . Líbilo se mi ,že byl příběh brán z několika úhlů pohledu - z pohledu samotné královny Alžběty ,jejího vrchního štolby Roberta a jeho ženy Amy ,která pobývala na vesnici. Kniha se mi četla velice dobře a rychle,protože , jak jsem již zmiňovala se zde nachází krásný jazyk se špetkou romantiky a samotné historické události jsou zde skvěle popsány a vylíčeny. Byla jsem až do konce napjatá jak kšandy, co se stane s Robertovou ženou,která byla odsunuta na vedlejší kolej. Knih od této autorky jsem tu měla tolik,že už nevím,co dodat.
Komu doporučuji? Všem milovníkům historie a historických románů


Anie94
18.11.2019 4 z 5

Od spisovatelky uz jsem cetla Kralovu prizen, ktera byla o dost lepsi nez tento titul. Bylo to zase mistrne napsane jako vzdycky, ale bylo to takove rozvlacne, zdlouhave a bez toho naboje "co se asi stane na dalsi strance" jako to bylo u kralovy prizne. Ale jinak hezke cteni.

milena8281
18.09.2019 3 z 5

Královna Alžběta a doba jejího panování je vděčným námětem spisovatelů i historických badatelů. Román je opřen o historická fakta a je podán zajímavým způsobem.

renefer
24.06.2019 5 z 5

Tuhle spisovatelku jsem objevila teprve nedávno. Mám ráda historické romány a líbí se mi, když se autor drží, aspoň zhruba, historických událostí. Určitě se pustím do další.

tomnathaniel
15.10.2017

S kečup60 nesouhlasím. Pro mě druhá kniha o Alžbětě od této autorky. Kniha mě nenudila a naopak jsem byl potěšen, že tento román se více zabývá samotnými událostmi kolem Alžběty. Amy mi v tomto románu přišla naprosto normální, a ne jako žárlivá husička jakou se zdála být v Královnině šašku. Opravdu povedený román. Víceméně otevřený konec mi ve filmech vadí, ale v knihách to má své kouzlo.

kečup60
21.04.2016 2 z 5

Byla jsem zklamaná. Četla jsem od této autorky mnohem lepší knihy, které mě dokázaly vtáhnout do děje, ale tentokrát to bylo příliš dlouhé a nudné.

tygrilady
26.02.2013 5 z 5

Úžasná spisvatelka,které píše o skutečných historických postavách formou románu.Její knihy se výbrně čtou :-)vřele doporučuji všem,kteří mají rádi historii.Velice bych uvítala více knih o skutečných postavách nejen anglické historii,podaných takto čtivě :-)

kika 13
05.11.2012 4 z 5

Příběh z královského dvora kde nic není tak jak se na první pohled zdá.