Milenec panny

Milenec panny https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519598/bmid_milenec-panny-UdR-519598.jpeg 4 42 9

Schudobnený šľachtic Robert má šťastie, lebo sa mu podarilo získať pozornosť kráľovnej Márie a tým si zabezpečil miesto pri dvore. A práve tam sa stretne so svojou osudovou láskou. Zaľúbi sa doňho kráľovnina sestra Alžbeta. Túži ho mať po svojom boku napriek tomu, že je ženatý. Ich vzťah je však tŕňom v oku ostatným a milenci čelia mnohým nástrahám. Alžbeta po Máriinej smrti zasadne na trón. A kráľovné sa predsa z lásky nevydávajú.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The virgin’s lover , 2006


více info...

Přidat komentář

VendulaB
09.03.2022 5 z 5

Příjemný a čtivý historický román, který popisuje milostný trojúhelník královny Alžběty, Roberta Dudleye a jeho žena Amy. Známý příběh popisovaný mimo jiné očima nešťastné a zavržené ženy a Alžbětina rádce Cecila. Hezká kniha pro všechny milovníky tudorovské Anglie.

lost.in.books
05.01.2021 5 z 5

Popis: chudý šlechtic Robert má štěstí ,protože se mu podaří zaujmout královnu Marii a tím pádem i získat místo u dvora . I přesto, že byl ženatý zde potká ženu svého srdce - Alžbětu. Samozřejmě se musejí potýkat s mnoha ostrými poznámkami a nástrahami.
Hodnocení: Kniha se mi od začátku četla velice dobře . Líbilo se mi ,že byl příběh brán z několika úhlů pohledu - z pohledu samotné královny Alžběty ,jejího vrchního štolby Roberta a jeho ženy Amy ,která pobývala na vesnici. Kniha se mi četla velice dobře a rychle,protože , jak jsem již zmiňovala se zde nachází krásný jazyk se špetkou romantiky a samotné historické události jsou zde skvěle popsány a vylíčeny. Byla jsem až do konce napjatá jak kšandy, co se stane s Robertovou ženou,která byla odsunuta na vedlejší kolej. Knih od této autorky jsem tu měla tolik,že už nevím,co dodat.
Komu doporučuji? Všem milovníkům historie a historických románů


Anie94
18.11.2019 4 z 5

Od spisovatelky uz jsem cetla Kralovu prizen, ktera byla o dost lepsi nez tento titul. Bylo to zase mistrne napsane jako vzdycky, ale bylo to takove rozvlacne, zdlouhave a bez toho naboje "co se asi stane na dalsi strance" jako to bylo u kralovy prizne. Ale jinak hezke cteni.

milena8281
18.09.2019 3 z 5

Královna Alžběta a doba jejího panování je vděčným námětem spisovatelů i historických badatelů. Román je opřen o historická fakta a je podán zajímavým způsobem.

renefer
24.06.2019 5 z 5

Tuhle spisovatelku jsem objevila teprve nedávno. Mám ráda historické romány a líbí se mi, když se autor drží, aspoň zhruba, historických událostí. Určitě se pustím do další.

tomnathaniel
15.10.2017

S kečup60 nesouhlasím. Pro mě druhá kniha o Alžbětě od této autorky. Kniha mě nenudila a naopak jsem byl potěšen, že tento román se více zabývá samotnými událostmi kolem Alžběty. Amy mi v tomto románu přišla naprosto normální, a ne jako žárlivá husička jakou se zdála být v Královnině šašku. Opravdu povedený román. Víceméně otevřený konec mi ve filmech vadí, ale v knihách to má své kouzlo.

kečup60
21.04.2016 2 z 5

Byla jsem zklamaná. Četla jsem od této autorky mnohem lepší knihy, které mě dokázaly vtáhnout do děje, ale tentokrát to bylo příliš dlouhé a nudné.

tygrilady
26.02.2013 5 z 5

Úžasná spisvatelka,které píše o skutečných historických postavách formou románu.Její knihy se výbrně čtou :-)vřele doporučuji všem,kteří mají rádi historii.Velice bych uvítala více knih o skutečných postavách nejen anglické historii,podaných takto čtivě :-)

kika 13
05.11.2012 4 z 5

Příběh z královského dvora kde nic není tak jak se na první pohled zdá.