Třpytní

Třpytní https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497447/bmid_trpytni-hmy-497447.jpg 4 14 3

Třpytní jsou elita. Topí se v luxusu a život tráví nicneděláním. Jako otrok neustálých změn – a brutálních soudů – v oblasti módy se i Simon snaží být dokonalý, bez poskvrny. Protože kdyby to bylo jinak, stane se nemódním, a nikdo přece nechce být nemódní, nedejbože ohyzdný… Na jednom večírku začne Simone krvácet z nosu, čímž neúmyslně odstartuje zbrusu novou módní vlnu – jenomže uznání připadne někomu jinému. Vzájemná řevnivost obou rivalů roste a hrozí, že brzy zničí celou opulentní utopii, v níž třpytní žijí. Protože nikdo nedovede být tak krutý jako ti nejkrásnější lidé. Vstupte do světa nádherných kostýmů, grandiózních paláců v nebesích, opulentních večírků a přísně daných pravidel, jak získat zmrzlinu. Úchvatná utopie ze světa módy, která se soustředí na rodinu a bizarní život nejvyšší třídy!... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Glitterati , 2022


více info...

Přidat komentář

los
18.11.2023 5 z 5

(SPOILER) kdepak utopie, ale jen krapet nadnesená realita!

velmi originální námět, jako bych četl moderní variaci na Huysmansovo Naruby

moment "napravení a prozření" Simona ve vězení díky manuální práci je trochu moc idylický, ale chápu, co chtěl Langmead vyjádřit, a závěr? možná vidím trávu růst, ale pro mne je to biblické podobenství na "vyhnání z ráje"

čteno výše naznačenou interpretací považuju Třpytné za vynikající literární počin, s jakým jsem se už dlouho nesetkal, a doporučuju!

Domieeele
17.07.2023 4 z 5

Obálka? Úžasná!
Příběh? Skvělý, ALE...
Příběh byl skvělý, ukázal nám svět plný přepychu, luxusu, zbytecností, korupce, co jsou lidé schopni udělat pro peníze, pro slávu, pro to aby zapadli. Ukázka toho, jak člověk lehce dokáže ztratit sám sebe a ten jediný život, který mu byl dál. Kniha k zamyšlení, nečekejte příběhově něco výjimečného jako Hunger Games či Selekci, k tomu necelých 300 stránek prostě stačit nebude. ;)


DreamerX9
04.07.2023 2 z 5

Tahle knížka se hodně těžko hodnotí má jedno velké ale a zároveň mi tam chybělo jedno velké Proč? I když někdy se zkrátka nedozvíme proč...prostě to tak bylo.

Líbil se mi ten svět. Ta přeluxusní nevědomost lidstva žijících a topících se v totálním přepychu. Ale asi jsem čekala něco jiného a možná i dějově záživnějšího

Štítky knihy

utopie

Autorovy knížky

2023  73%Třpytní

Kniha Třpytní je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce52x
Chystám se číst44x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x