Triumff

Triumff https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63730/triumff-63730.jpg 4 16 3

Píše se rok 2010. Na trůně sedí Její božské Veličenstvo, královna Alžběta XXX a obrovské impérium Velké Británie stojí na alchymii a pověrách. A mistr meče sir Rupert Triumff odhalí spiklence, kteří se chystají svrhnout Její skvělé Veličenstvo z trůnu. Pro čest a národ: do zbraně!

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Triumff - Her Majesty´s Hero , 2009


více info...

Přidat komentář

špulo
29.01.2022 4 z 5

V skratke - bláznivá oddychovka. Bláznivá v deji, aj v prístupe. Alias v remesle. Autor si radostne prechádza z er-formy do ich-formy kedy sa mu zachce a pravidelne ma načapal nepripraveného. Štýlom písania to zaváňalo starým dobrým Terrym - malé dejové odbočky akoby mimo výseč, vtipné průpovídky... A hoci oddychovka, občas som sa v tom prívale nápadov a informácií o svete či zo sveta potopil pod hladinu. Na konci ma tento fantasysteampunkový kúpeľ triumfálne vyplavil s úsmevom pod nosom. Špulo nemá nič proti pokračovaniu, keby niekedy náhodou...

trudoš
28.03.2016 5 z 5

Seznamte se se sirem Rupertem Triumffem, mořeplavcem, konstáblem gravesendských doků a proslaveným objevitelem Austrálie. Mužem, jehož životním krédem je opít se dřív, než to stihnou ostatní. Hrdinou, který pro ochranu britsko-španělského impéria udělá vše, co je v jeho silách, a případně ještě víc. I kdyby to znamenalo zapírat, zapírat a zapírat. Například skutečnost, že Austrálie je civilizovaná a plná inteligentních, myslících bytostí.
V románu Triumff představuje Dan Abnett své dvě literární přednosti. Talent pro dobrodružnou fantasy a cit pro sympatickou nadsázku. Výslednou kombinaci humoristické estrády a našlapané akční jízdy jsem si tak užil beze zbytku. Ovšem Abnett není Pratchett a dlužno říci, že se ani o něco takového nepokouší - jeho komika je spíše kořením, které četbu oživuje, než aby na ní příběh stál. Díky tomu je natolik odlišný od klasické spotřební fantastiky, že napsat podobných románů ještě deset, začnu o něm mluvit jako o nové naději pro subžánr meč a magie.


dusan122
08.06.2014 4 z 5

Zajímavá zápletka. Hlavní hrdina je sympatak.Doufám, že bude pokračování.

Autorovy další knížky

Dan Abnett
britská, 1965
2011  82%Horův vzestup
2007  82%Démonova kletba
2013  87%Xenos
2006  84%První a jediní
2002  86%Ulrikova kladiva