Třikrát seržant Cribb

Třikrát seržant Cribb https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22754/bmid_trikrat-serzant-cribb-1A6-22754.jpg 4 23 5

Tři detektivní příběhy zasazené dobově do pozdně viktoriánské doby a využívající charakteristického dobového koloritu a společenských vztahů: 1. Tři muži ve člunu (o mrtvole nemluvě); 2. Detektiv v lamé šortkách; 3. Voskové figuríny. Doslov překladatele Miroslava Jindry „O podivných třech mužích ve člunu, ilegálních pěstních zápasech, krásné travičce a samolibém katovi, ale vlastně o něčem zcela jiném“.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Swing, swing together / The Detective Wore Silk Drawers / Waxwork , 1976


více info...

Přidat komentář

Luigi1
10.02.2023 5 z 5

Skvělé povídky které se mi moc líbily a dobře se četly

Jadla
13.10.2022 5 z 5

Fantastická! Ten první příběh, Tři muži ve člunu, byla parádní jízda - nabo spíš plavba? Hlavní i vedlejší postavy vydařené, vykutálené, sympatické. Chtěla jsem je i v dalším počtení. Co mne ohromilo snad nejvíc, bylo to, jak autor detektivek zvládl perfektně i humoristickou polohu. Čistým, upřímným a spontánním smíchem jsem se smála ráno před sedmou ve vlaku cestou do práce. A to už je co říct!
Každý ze tří příběhů je vlastně úplně jiný, jiná konstrukce, jiné motivy, prostředí, metody. Pokaždé překvapí. Nemůžu říct, že rozuzlení by bylo vyloženě nečekané, ale rozhodně napnutě očekávané, příběhy jsou bohaté, prostředí plastické.
Přečtěte si, nezalitujete.


Koka
19.03.2019 5 z 5

Mimořádně zajímavé! Autor nepochybně čerpal z dobových dokumentů a do kriminálních příběhů příhodně zakomponoval spoustu reálií té doby (80. léta 19. století) - třeba mne zaujalo, že až 1888 byl zrušen příkaz celibátu, do té doby povinného pro profesory univerzit. Krásně zachytil příběh a "celospoločenský dopad" vydání Klapkových Tří mužů ve člunu - jakáže kniha by dnes dovedla tak "zacloumat" různými sociálními vrstvami britské veřejností ?!
Všem, kteří si rádi přečtou propracovaný a zajímavý kriminální příběh a současně je pro ně přitažlivá ta specifická viktoriánská epocha, Londýn a jeho zákoutí - moc, moc doporučuji.

Nunynka
05.12.2018 5 z 5

Knihu jsem našla u dědy v knihovně a moc jsem od ní neočekávala,ale jsem příjemně překvapená. Seržant Cribb mě okouzlil. Je to sympaťák. A z téhle knihy se mi líbil nejvíce poslední příběh. Byl krásné propracovaný a konec jsem netušila a to je na detektivkách to nejlepší.

Iamblichos
05.05.2018 5 z 5

Vyborne...mne doposial neznamy autor, asak kazdy jeden pribeh bol skvely