Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220392/bmid_tri-orisky-pro-popelku-220392.jpg 3 22 10

Legendární filmová pohádka Tři oříšky pro Popelku patří mezi nejpopulárnější československé filmy i když od jeho premiéry uplynulo už více než čtyřicet let. Romantický příběh udělal z křehké a krásné Libuše Šafránkové už navždy Popelku a z charismatického Pavla Trávníčka prince. Jak nesmrtelný film, který je dodnes populární skoro po celé Evropě a své fanoušky má i mimo kontinent, vznikal? Kdo ho měl původně režírovat, proč se nakonec nenatáčel v létě, a která herečka měla hrát Popelku? O tom všem je tato výpravná kniha, která přináší příběh kouzelného filmu i jeho herců. Exkluzivní rozhovory do knihy poskytl nejen režisér Václav Vorlíček a Popelka Libuše Šafránková s princem Pavlem Trávníčkem, ale i herci Rolf Hoppe (král), Dana Hlaváčová (Dora), Vítězslav Jandák (Kamil) a Ilona Jirotková (děvečka). Nechybí ani životopisné profilky všech herců a tvůrců a stovka exkluzivních a mnohdy dosud nepublikovaných fotografií Jaromíra Komárka, který byl oficiálním fotografem filmu.... celý text

Přidat komentář

Angelika92
10.08.2023 1 z 5

Pohádku Tři oříšky pro popelku mám velice ráda, ale tohle ? Dalo se číst prvních 60 až 80 stran, stále se opakující informace, půlka knihy je bulvár.

iv.ča
12.06.2022 2 z 5

V knížce se často opakovaly stejné příběhy a vyprávění. Leckdy to spíše připomínalo bulvár než profesionálně napsanou knihu.


Sheldon
21.10.2020 odpad!

Ztráta času. Sesbírané historky z bulvárních časopisů a navíc bez vědomí samotných autorů. Opakování mýtů. Ztráta času.

Monika1717
13.08.2020 5 z 5

Pěkné vypravování o nejkrásnější české pohádce.

Pavelpi
24.03.2019 5 z 5

Proč jsem si vybral tuhle knihu v kategorii s nejhezčí obálkou?Libuška Šafránková je mi moc sympatická a uznávám jí jako herečku,protože umí zahrát skoro všechno naprosto přirozeně,což je velké umění.Příběh jak vznikala Popelka je také velmi pěkný a nakonec i rozhovory s herci byly také moc pěkné.Proto dávám plný počet hvězdiček.

cérka
17.08.2016 2 z 5

Pohádku tři oříšky pro Popelku zbožňuju. Nej... pohádková bytost pro mne bude navždy Popelka v podání paní Libuše Šafránkové.

Tato knížka pro mne byla, ale velkým zklamáním, pochybné zdroje, milné informace ...
Řečeno zjednodušeně - tahák na peníze.

JanaLanova
21.12.2015 4 z 5

Kniha dobrá, ale nelogické řazení, ze zdrojů zejména Blesk. Často se opakující informace - v popisu filmu, v rozhovorech a v medailoncích představitelů stejné informace, jakoby autoři chtěli nahnat počet stran.

rusalka123
10.08.2015 3 z 5

V knize je sice docela dost zajímavostí, ale teda ten styl a co autory nejvíc zajímá v rozhovorech... Jak kdybych četla Blesk. Ostatně zdroje vypsané na konci nejsou moc důvěryhodné, samý bulvár. A do očí bijící typická vlezlost novinářů...

Lasti
19.01.2015 4 z 5

Kniha asi špatná nebude, ale bohužel je v ní mylná informace- královnu nenadabovala Vlasta Fialová ( jak se ostatně uvádí i jinde), ale Květa Fialová.

MartinaF
17.10.2014 4 z 5

Skvělá dokumentární knížka o jedné z nejpopulárnějších pohádek u nás. Je možné, aby pohádka stará čtyřicet let měla stále u diváků úspěch? Je to možné. V knize je spoustu zajímavostí a informací, o kterých jste snad ani netušili.