Tři koťátka tety Mily

Tři koťátka tety Mily https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347217/bmid_tri-kotatka-tety-mily-8fe-347217.jpg 4 15 5

Milé děti, seznamte se s Herkulesem, Jonášem a Lucinkou, s koťátky, která vyrůstají u laskavé tety Mily. Jejich velké dobrodružství začne v den, kdy malou Lucinku unese jestřáb. Herkules a Jonáš ani chvilku neváhají a rozběhnou se za ní. Cestou potkají zapomnětlivého zajíce Karotku a jeho přítele orla Maxe. Ti kocourkům pomohou se záchranou sestřičky. Stanou se z nich dobří přátelé. Tady však příběh koťátek nekončí. Než se vrátí k svojí tetě Mile, zažijí ještě všelijaká dobrodružství…... celý text

Pro děti a mládež Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Brio
Originální název:

Tri mačiatka tety Mily , 2016


více info...

Přidat komentář

martin_aston
09.07.2021 5 z 5

Výborná detská knižka o dobrodružstvách troch mačiatok a kope ďalších zvieratiek, ktoré im podajú pomocnú labku :).

Karcoolka2210
14.10.2020 5 z 5

Pre mňa je táto kniha skvelá kniha pre deti. Tri mačiatka zažijú neplánované dobrodružstvo a spoznajú nových priateľov aj nepriateľov. Odporúčam :)


triatlet
20.04.2019 5 z 5

Herkules, Lucinka a Jonáš představují konkurenci pro Šedíka (https://www.databazeknih.cz/knihy/sedik-a-bubi-362637).
Jestli má předmluva pravdivý základ, pak se těším na knížky od vnučky Márie Lazárové :-)
V jednoduchostí příběhu je krása - trojice rozverných koťat, ztracených ne vlastní vinou, hledá cestu zpět do chaloupky tety Mily díky pomoci čtyřnohých kamarádů i dobráckých dvojnožců.
Nejvíc mě bavil sklerozní zajíc Karotka a farmář Bumtrala.

Nejmenší čtenářům může knížka pomoci při výuce abecedy. Nápady koťat, které se snaží naučit písmena potkana Vavřince, pobaví. Navíc jsou písmena na 4 stránkách pěkně vyvedená pomocí ilustrací Simony Čechové.
"P je jako ouško na hrnečku."

JFK117
17.04.2019 4 z 5

Přečetli jsme s dětmi, pak ji vzaly děti do školky, tam se také líbila. A teď ji čteme znovu. Líbily se mi krátké kapitoly, před spaním stačila většinou jedna. Zvířátka spolupracují a mají se ráda. A dobře to dopadne!

Katerina.Gabrie
18.11.2017 3 z 5

Příběh je milý, ilustrace pěkné.
Jen paní překladatelka by se měla naučit skloňovat jméno Herkules, úplně to rve za uši :( Jsem přesvědčená, že děti se mnoho učí právě tím, že samy čtou a tříbí si cit pro jazyk...aspoň já to tak měla.
Knihy, a obzvláště dětské, by tedy měly být z hlediska jazyka napsány správně.