Trh lásky

Trh lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413375/bmid_trh-lasky-eBK-413375.jpg 4 38 10

Dá sa zabudnúť na prvú lásku? Pred pätnástimi rokmi sa v pestrofarebnom ruchu Vietnamu stretla Celine s Patrickom a prežili spolu štyri dni plné šťastia. Vyzeralo to na pravú lásku, ale nakoniec ich realita rozdelila a Celine si ďalej žila svojím životom. No vo chvíli, keď Patricka náhodou zbadala na rušnej londýnskej ulici, odrazu jej na ničom inom nezáležalo. Celine podala žiadosť o rozvod a po dvoch rokoch vyrovnávania sa s rozporuplnými pocitmi sa radšej venovala svojej dcére a zoznamovacej agentúre, ktorú založila. Cesty Celine a Patricka sa však opäť skrížili. Je im súdené dať sa znovu dokopy? Alebo Celine skôr túži dať druhú šancu svojmu bývalému manželovi Mikovi? Pretože stará láska nehrdzavie. No nádej na prežitie má len skutočná láska.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

The Last Time We Met , 2010


více info...

Přidat komentář

lulucinax
04.02.2024 5 z 5

Od autorky jsem četla Tajnosti vdaných žen a moc se mi líbil její styl psaní a příběh mě neskutečně vtáhl. I tento román patří mezi romantické knihy s přesahem, které vás nutí zamyslet se nad svým životem a nad různými situacemi. Přestože jsem tušila, jak příběh dopadne, autorka mě několikrát nechala na pochybách, jestli to nakonec nebude jinak.Tento román patří mezi oddychovky, ale dokáže chytnou u srdce a probouzí spoustu emocí. Pokud máte rádi příběhy ze života, rozhodně doporučuji. Přirovnala bych ji ke Colleen Hoover, nicméně ta mě tolik neoslovila.

shecoola
09.01.2024 4 z 5

Príjemná oddychovka, pokiaľ ste romantická duša a hľadáte ľahké, nenáročné čítanie. Mne sa kniha páčila. Bavila ma tá osudovosť s Patrickom, sympatizovala som aj s Mikom, dokonca som úplne rozumela i tomu ich manželstvu, ktoré strádalo vášeň, keďže bolo zo strany hlavnej hrdinky postavené na úplne iných základoch. Z pohľadu mnohých sa možno Celine zachovala nerozumne, ľahkovážne, puberťácky... ja som jej však tak rozumela... a jej vzťahu s Patrickom moc fandila.
Občas vlastný životný príbeh prinesie s dejom viac porozumenia, než fantázia sama.


Nattali.ka
17.01.2023 3 z 5

Pěkná kniha o osudové lásce, ale čekala jsem od příběhu trošku více. Kniha mě v první polovině bavila hodně, především když se rozplétaly vzpomínky Celine a Patrika. Poté, když se opět začali vídat, kniha pro mě trošku ztratila šmrnc. Líbilo se mi, že do poslední chvíle nevíte, jak příběh skončí a dokonce jsem se nemohla rozhodnout, jestli bych se přiklonila na stranu Patrika nebo bývalého manžela Mika. Jejich sympatie se v průběhu knihy pro čtenáře trošku mění. S čím se pojí to, že závěr mi přišel docela useknutý. Hotnotím jako lepší průměr, místy trošku přeslazená a nějak jsem z toho ten osud úplně necítila. Nevím, myslím, že jsou lepší knihy na tento motiv a nebo autorka úplně nevyužila potenciál tohoto námětu.

crazyslunicko
01.01.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Celine stráví s Patrickem jedině 4 dny svého života a přesto to její život ovlivní do konce života. Přestože spolu nemohli zůstat, tak na něj Celine myslí neustále a moc by si přála se s ním setkat. Již je v manželství s Mikem, který ji vroucně a bezmezně miluje, ale přesto ji to pořád táhne k Patrickovi a neustále ty dva srovnává. Když se však při 10 letém výročí rozběhne za svou první láskou, Mike již není tak tolerantní. Ví, že její místo v srdci nenaplní tolik jako Patrick.
Mika mi bylo hrozně líto. Strašně se snažil udělat Celine šťastnou. Možná, kdyby na Patricka zapomněla, tak by mohlo být všechno jinak. Takhle se ji neustále objevoval ve vzpomínkách na dávnou lásku.

"Kdysi mi někdo řekl, že nic takového jako náhoda neexistuje. Že existuje jen synchronicita. Lidé s podobným vnitřním nastavením se často vydávají podobnými cestami a ty se nakonec sbíhají. Někdy to ale vypadá, že podobná náhodná setkání nejsou důsledkem spřízněných okolností, a někoho ze své minulosti potkáte na místě, kde je přítomnost vás obou tak nepravděpodobná, že si to nedovedete vysvětlit. Ono to ani nejde pochopit. Velmi často jsou totiž věci v životě dílem souhry okolností. Třeba i to, do koho se zamilujete."

"Když ses znovu objevil v mém životě, za jsem v něco uvěřila,". Ale víš co? My dva jsme hezký sen a dost možná bych nejradši spala dál, ale není to teď lepší, než to bylo před všemi těmi lety. To si přiznejme. Jenom jsme zestárli."

"Taky jsem ti měla říct něco, co jsem ti předtím neřekla. Měla jsem ti říct, že tě miluju. Měla jsem k tomu tolik příležitostí, ale nikdy jsem to neudělala..."
"Přesvědčila jsem sama sebe, že ta slova nemůžu říct, protože jsem měla silní pocit, že tě ztratím, ale chci je říct teď, protože je to pravda a vždycky byla a ty bys to měl vědět, i když to určitě nic moc nezmění."

Kaja1
08.11.2022 3 z 5

Chtěla jsem něco lehčího na čtení, po všech detektivkách, a to jsem i dostala. Ze začátku jsem myslela, že to nedám, ale potom se to nějak rozběhlo. No nevím, jestli se v reálném životě najde tak velkorysý člověk jako Mike.

Kalima206
23.07.2022 5 z 5

Moc krásný příběh a to sem neromantická duše :D
Kniha je psána moc hezky, čte se sama. Postavy jsou vykresleny taky uvěřitelně. Proto dávám 5 hvězd a vřele doporučuji k přečtení :)

andy_nejedla
09.01.2021 5 z 5

Krásná kniha! Vysnila jsem si konec a pak jsem 2x byla smutná z toho, že to nedopadne tak, jak chci já, ale nakonec dopadlo.

Sjuzz
09.01.2021 3 z 5

Až za ušami som bola zalepená z tejto sladkosti. Aj som ju chcela odložiť nedočítanú keby som nebola zvedavá ako skončí...

alnahu
16.07.2020 2 z 5

Pěkná obálka,ale příběh Celine mě připadal nudný a zdlouhavý.I mě ani Celine ani Patrick do kterého se zamilovala ve Vietnamu na trhu lásky ani Mike za kterého se provdala ničím neoslovili.Za mě nudná kniha.

dorkas
31.01.2020 2 z 5

Bože, toto bol boj. Mať ju v papierovej podobe, tak letí von oknom :/
Hrozné - hlavné postavy ma ničím momoriadnym neuchvátili, celý dej sa zbytočne naťahoval, hlavná hrdinka nerozhodná, sama nevedela, čo vlastne chce.
slovosled v knihe otras - samá chyba :/
Dávam 2 hviezdy a to si hovorím, že som bola ešte láskavá v tom hodnotení

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Carol Mason
britská, 1969
2020  72%Když jsme se viděli naposled
2008  73%Tajnosti vdaných žen