Trénink pro úpravu chování

Trénink pro úpravu chování https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484314/bmid_trenink-pro-upravu-chovani-tIT-484314.png 4 4 2

Nezáleží na tom, jestli je problémové chování vašeho psa způsobované strachem, frustrací nebo agresivitou – pokud štěká, vrčí, skáče, tahá nebo utíká, tahle kniha vám poradí, jak ho toho zlozvyku zbavit, a to účinnými, praktickými a především čistě pozitivními metodami. Dozvíte se i to, jak problémovému chování předcházet, jak se psem lépe komunikovat, jak v něm budovat samostatnost a odolnost vůči stresu a jak mu dát větší volnost při nácviku problematických situací. Výcvikovou metodu BAT (Behavioral Adjustment Training) vyvinula trenérka Grisha Stewartová přes více než 10 lety a od té doby ji s úspěchem používá. A nejen to – v průběhu let ji neustále vylepšovala a odlaďovala, což vedlo jak k lepším výsledkům, tak k novému, aktualizovanému vydání její knihy, kterou nyní přinášíme českým čtenářům. Jednoduše a krok po kroku se dozvíte, jak z nevychovance udělat lva salónů!... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Plot
Originální název:

Behavior Adjustment Training 2.0 , 2016


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
21.04.2024 3 z 5

Autorka v podstatě "vykradla" různé styly trenérů (netají se tím, všechny poctivě zmiňuje, že co si od koho půjčila), všechno krapet vylepšila a pojmenovala po svém a celkově představuje jako komplexní metodu, jak zvládnout psy, kteří neúměrně reagují na jiné psy nebo na lidi. Především založeno na přirozeném učení se psa, nikoliv na odvádění pozornosti apod. Nejdůležitějším principem metody je, aby pes během pomalého setkávání se spouštěčem nežádoucího chování nebyl vůbec ve stresu, což je trénováno na simulovaných situacích, a pes se díky nim zvládne přiblížit ke spouštěči čím dál blíže bez reaktivity. Zároveň se majitel učí vnímat jemné signály psa značící, kdy se začíná dostávat do stresu.

Metoda jako taková asi může fungovat, nicméně autorka ji podává tak rozvláčně a složitě, že to působí příliš složitě, nebo spíš to i odrazuje :-) Taky neustále zdůrazňuje, jak je potřeba se učit od certifikovaného trenéra, který se učil přímo od ní, jinak nezaručuje, že trenér nebude dělat chyby. Bez aspoň výukového videa to zřejmě nezvládnete.

No a ty její zlepšováky jdou docela na nervy O:-)

marcha
12.02.2024 2 z 5

Poměrně jednoduché principy zacházení se psem popsané podle mne zbytečně složitým jazykem. Typicky "americký" rozvláčný styl: první třetina knihy sliby, co všechno se dozvíte, celá jedna kapitola o tom, že když nemáte psa pod kontrolou, měl by být na vodítku a nosit košík atd. Nehodnotím prezentovanou metodu výcviku psa, ale styl knihy mi nesedl.


Autorovy knížky

2021  75%Trénink pro úpravu chování

Kniha Trénink pro úpravu chování je v

Právě čtených4x
Přečtených6x
Knihotéce13x
Chystám se číst9x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x