Transformace vědomí

Transformace vědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72742/transformace-vedomi-72742.jpg 4 62 19

Kniha popisuje vliv emocí na váš život. Ukazuje, že právě prostřednictvím emocí jste ovladatelní. Zabývá se sexem a s tím spojenými utajovanými souvislostmi. Objasňuje základní vztah a způsob komunikace mezi rodiči a dětmi. Vysvětluje schopnost jak svobodně tvořit svou vlastní realitu. Na jednoduchých příkladech z vlastní zkušenosti demonstruje autor, jak jednat tak, abychom se vymanili z tohoto područí. Nejedná se o pouhé konstatování faktů, ale o podrobný návod, jak získat zpět svou svobodu, která mnoha lidem chybí. Není to náboženský ani filozofický text, přestože se v některých popisech nelze vyhnout jistým paralelám v podobě srovnávacích odkazů.... celý text

Přidat komentář

hajka
24.11.2022

Emoce jako alergická reakce?
Je pravda, že toto přirovnání se mi vrylo do paměti, ale bohužel svou naprostou stupiditou. Takže kniha je to nezapomenutelná, a to jako etalon idiocie plitce pojmutého návodu na cestu k transformaci vědomí.

Drohtnian
24.07.2022 odpad!

Čtenářsky bolestivá kniha psána v imperativu. Autor asi ví, co chtěl říct, vykládá veci jako hotovou věc. Víceméně říká známé principy z východních filosofií, obohaceny o svoji vrstvu. Text byl asi psán na první dobrou počas čekání na vlak


powerranger
23.08.2021 5 z 5

Kniha nabízí pohled na to, jak je většinová společnost ovládána pomocí emocí, které jsou v jednotlivcích cíleně vyvolávány. Nejmocnější emocí je strach. V moci jednotlivce není zastavit toto masírování společnosti pomocí médií, pouze dokázat rozlišovat své emoce, zachovat klid, přítomnost a nenechat se jimi strhnout. Pomocí různých technik se lze naučit být vůči tomu imunní.

lencin
04.09.2020 5 z 5

Přítomnost=jste tady a teď.
Světlo je a tma mizí bez boje.
(jaro 2009)

Jakubac
02.02.2020 5 z 5

Není na škodu si knihu přečíst.

SilviaKovacikov
24.11.2019 5 z 5

skvelá, odporúčam

tester
16.12.2017

Tato kniha ukazuje konkrétní způsob, který vede k osvobození se z přímého vlivu těch, kteří
se snaží ovládat lidi přes media vyvoláváním strachu. Tedy dosáhnout osvícení a odpoutat se od emocí.
V dnešní době kdy do nás media neustále hustí různé hrůzy je osvobození se od stresujících negativních emocí nanejvýš důležité pro zachování duševního a tělesného zdraví. Když se to povede, je sledování TV zpravodajství trvalý kabaret. Pohled na nafukující se a bublající postavičky pak vyvolává dobrou úsměvnou náladu místo vražedného stresu.
Osvícení lidé se objevují v těch nejhorších
podmínkách z hlediska lidského (rozumového) posuzování. Mnohdy i vycházejí z těch nejhorších podmínek, neúplných rodin, materiálního nedostatku, po těžkých úrazech. nemocech a podobně.
Všudepřítomný a všudešířený strach rozpustíte vírou

Kiyu
28.11.2017 4 z 5

Kdo by si pomyslel, jak námi emoce manipulují? Uvědomění, že bůh - to jsme my. My jsme tvůrci naší reality. Díky této knížce jsem si uvědomila, jak moc mě ovládá strach a jak to mohu napravit.

yawe
04.11.2016

Pro mě osobně poznatek, jak se nás stále někdo snaží nacpat do škatulek...na individualitu a jedinečnost se nehraje, o lásku a přijetí se musí škemrat nebo si ji vynucovat. Kdo z nás ví, kým vlastně je nebo aspoň chce být bez ohledu na to, co říká společnost.

Jack Bauer
30.10.2016 odpad!

Který blbec mi tuhle knihu doporučil? Moderní verze, jak udělat z nevěřícího věřícího. Od začátku samé bláboly, které se nedají číst. Bez hlavy a paty, jaksi zmatené. Raději si přečtěte Boží blud, to vám dá víc.

bertrand
19.09.2016 5 z 5

Kniha nepodbízivě, jasně a střízlivě nabízí cestu s otroctví nesvobody k vnitřní Svobodě. V současné době je těchto knih hodně, ale tato je česká a svým sdělením v podstatě jedinečná. Jelikož souzním s jejím obsahem, věřím a měním svoji realitu... sami se o její síle můžete přesvědčit, pokud ji budete číst v pravou chvíli...

Mondie
31.07.2016 5 z 5

Nalezne zde souhrn již možná známých faktů, ale s jiným názvem a zapojené do širšího kontextu. Kniha se četla sama a co je ještě důležitější je její poselství pro vědomý život v přítomné chvíli. Bytí v přítomnosti.
Takže nejen ji číst, ale hlavně ji žít. Těším se na druhý díl. ;)

VladimirTetur
09.02.2016 3 z 5

Český agent 007, mentalista, otec, konspirátor, esoterik, školitel, mentální coach, voják ve výslužbě a spisovatel v jedné osobě, Tomáš Keltner, umí obstojně psát nekonečné fraktální vábničky (plno referencí na další knihy, které jsou rovněž plné referencí...) na placená školení. Jde o slušnou variaci na téma přítomného okamžiku a esoterických zákonitostí vnímání reality. Zatímco u terminálního Eckharta Tolleho jsem umíral nudou a znechucením, tohle se dá, i díky krásnému důrazu na kontinuitu života skrze děti zvládnout.

Kamarád mě doporučil tuhle knihu přečíst vícekrát, protože prý po každém novém přečtení chápal další a další nové věci. Já jsem měl už po prvním přečtení spoustu otázek a solidně zaplněný poznámkový blok se seznamem citované, nebo odkazované literatury, o které jsem neměl ani šajnu a neviděl jsem důvod číst to bez doplněných znalostí znovu. V tento okamžik má pro vás pan Keltner připravený business plán, kde nabízí placené doplňující přednášky a semináře, na což jsem se vybodl a nastudoval jsem problematiku sám. Je to už pět let a zdaleka ještě nejsem s průzkumem esoterické/duchovní/psychologické literatury u konce, ale už si začínám uvědomovat první záblesky toho, co chtěl zřejmě autor říci, nebo do čeho nás chtěl zasvětit.

K hlubšímu pochopení níže psaného doporučuju mít za sebou psychedelickou zkušenost, přečtenou Bhagavadgítu, Tibetskou knihu mrtvých, Tibetskou knihu o životě a smrti, Bibli (zejména být seznámený s jejími variacemi viz. např. Walter Veith), Kabalu, DMT a Vnitřní cesty do vnějšího vesmíru od Strassmana, cokoliv od Eduarda Tomáše, Míly Tomášové, Paula Bruntona, C. G. Junga, Gustave le Bona, Edwarda L. Bernayse, La Veyovo pojetí satanismu + mít shlédnuté všechny konspirativní, psychedelické, duchovní (zejména Veith), psychologické dokumenty na youtube, Duše K, Čtyři dohody, Pjéra la Šéze, Kubricka atd. + něco na vlastní kůži odžito :)...

SPOILER:
Jde o sugesci a manipulaci. Autor vám ukáže, že je možné sebe sama dostat/zhypnotizovat do stavu, ve kterém si dokážeme přepisovat některé podvědomé vzorce chování. Hypnóza je založená na identifikaci čtenářova nativního psychologického interface skrze vnímání (sex/chamtivost/strach/láska) vhodných symbolů, což jsou v Keltnerově podání děti (což je mě mnohem příjemnější než ty Tolleho prázdnoty). Přícházející/odcházející pocity, či emoce, které při této identifikaci zažíváme se dají s trochou tréninku pozorovat. Tyto pocity, čili formy energie, které vnitřně cítíme nás dokážou pohnout k určité akci, čili k tvorbě reality skrze naše vlastní přičinění a dopředné analytické myšlení. No a právě kolem tohohle chodí Tomáš furt jako kolem horké kaše, neustále text natahuje a máloco řekne rovnou. Prostě to do vás nevpálí hned na prvních padesáti stranách jako prostou informaci, ale zkouší vás namotivovat k probádání těchto nových obzorů skrze jeho placenou expertízu, nebo ve formě druhého dílu knihy, kde mimochodem sdělí docela prd, i když jej ambiciózně označuje za "Vyšší dívčí". Emoce označuje za nepřítele právě kvůli síle té symboliky strachu a přirozené motivaci mu nějak čelit. Být bez emocí je nicnedělání. Je rok 2016 a nemůžeme hnít všichni někde v ašrámu s tím, že někdo za nás udělá práci v této realitě (třeba nám v zimě zatopí, nebo vyrobí jídlo, nakrmí a vychová děti (dokud si Henri Monfort nenamontuje na sebe GoPro s online 24h streamem, tak na breathariánství nevěřím)), protože i kdysi dávno to bylo stejně jen pro šlechtu. Bez emoce holt není výkon (viz. Marián Jelínek) a je třeba makat. Milovat své děti je také určitý výkon a láska je nejvyšší emoce, takže být bez emocí = být bez lásky, což dlouhodobě nejde a vede to k těm nářezům, které se dějou kolem nás. A potřebujeme i ty ostatní emoce, ale neumíme s nimi správně nakládat. Proto tahle kniha, důraz na lásku, vlastní rodinu. Tady je to emoční pohnutí přirozeně nejsilnější, odvedená práce největší a výsledný produkt, děti, je nejlepší. Chceš změnit svět? Vytvoř láskyplnou dualitu žena-muž, stvořte si vlastní děti, kterým budete po nějaký čas bohy, odpusťte lidem staré křivdy (tzn. nepředejte je výchovou dál jako mentální virus) a přiveďte tak do reality ještě lepší tvůrce než jste byli vy sami.

Tohle píšu z pozice chlapa a je možné, že ženy se svým rozvinutým emočním a empatickým aparátem to všechno budou vnímat jinak.

miawallacova
24.11.2015

Není nejjednodušší tuhle knihu přečíst, ale čím více jí čtu, tím více chápu a tím jsem šťastnější, že mi padla do rukou. Nelze než se nad sebou hluboce zamyslet a přijmout to, co je v knize napsáno.

Danafantom
18.09.2015 odpad!

Docela žasnu, co všechno se dá splácat dohromady :-O Připadá mi, že knížka nemá hlavu ani patu. A pohlížet na emoce jako na nepřítele mi připadá přinejmenším podivné. Nenašla jsem zde pro sebe žádnou kloudnou informaci.

Miuri
26.03.2015 5 z 5

Skvělá kniha, na kterou jsem narazil na své cestě díky časopisu Vědomí. Žádná kniha mi zatím nedala tolik, co právě tahle a taktéž autor této knihy. Přečteno zatím třikrát a vždy najdu něco nového, povzbudí mě to v životě, vytáhne nahoru a hlavně si uvědomuji dění kolem sebe. Pracuji na tom, abych se zbavil emocí a jsem více a více přítomný. Děkuji Vám za tuto knihu, Tomáši.

Jelitovna
22.01.2015 1 z 5

Přes veškerou autorovu snahu o logiku a jednoduchost pro mě bylo čtení "kostrbaté" a nezáživné. Pro ty, kterým se nepovedlo prokousat až na konec knihy, malý úryvek: "Pokud si dobro uvědomíte, pak už nemusíte prožívat zlo. Jde o to si uvědomit ono "dobro", tedy stav, který vám vyhovuje, a už z něj nevycházet. K tomu, abyste z něj opět vyšli, vás nutí Systém, např. protiklady. Cítíte-li se dobře, pak je to jen "díky" (za pomoci) zlu, a protože se tyto dva principy pohybují, je zákonité, že po dobru musí přijít zlo. Nesmysl! To je konstrukce rozumu a strachu! Zrušte tuto kletbu, zrušte karmickou závislost. Rozevřete náruč a zvolejte: "Jsem!" Nikdo a nic vám nestojí v cestě kromě vás samotných..."

RH faktor
12.01.2015 odpad!

Zkoušela jsem to číst několikrát, ale nic převratného ani nijak moc podnětného mi to nedalo. Dle mého názoru to není ani nijak dobře napsané.

Eldar80
18.09.2014 5 z 5

Ze začátku jsem byl knihou nadšený, protože obsahuje zcela současné esoterní poznání o světě. Tato malá útlá knížka strčí hravě do kapsy nespočet duchovních knih a pro lidi, kteří hodlají mít děti je to skoro povinná literatura, protože obsahuje poměrně důležité informace osvětlující jakým způsobem z dětí vychováváme nesvéprávné a nesvobodné bytosti. Čtyři dohody od Ruize jsou vedle této nadupadné knížky pouze velmi slabým amatérským odvarem. Sice to není nijak promyšlené učení a je tam občas nějaká nepřesnost, ale částečné využití západní tradice - esoterního křesťanství staví knihu bokem od samozřejmých budhistických knih. Informace, které kniha přináší jsou velmi cenné, protože spoustu z nich si člověk uvědomí až po delším vývoji a kniha občas klade poněkud větší nároky na pochopení než východní literatura, kde člověk všechno odkýve, ale ve výsledku si nepamatuje nic. Bohužel posledních asi 50 stran o ovlivňování reality je už dost slabých a tak 5 hvězd kniha dostane hlavně za první polovinu. Nejdříve mne mrzelo, že kniha vysvětluje strukturu lidské bytosti v západním kontextu - tělo, duše a duch, ale pak jsem si uvědomil, že aspoň člověk získá pohled z jiné strany než jen pouze z hlediska budhismu. Dále se rozebírá vliv bytostí na psychiku člověka a hlavně víra jako účinná metoda v podobném smyslu jako v mystice. Opět se zdůrazňuje značná důležitost prožívat svět v přítomnosti a použité metody se mi zdály poměrně šikovné. Každopádně napsat tohle ve 32 letech... bravo, pane autore. 90%