Toulky po horách

Toulky po horách https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495850/bmid_toulky-po-horach-uxr-495850.jpg 5 1 1

Knížky edice Příroda do kapsy jsou samozřejmou součástí výbavy milovníků přírody, rodičů dětmi na výletě, turistů i náruživých cestovatelů po různých zemích Evropy. Jsou krásně ilustrované, přehledné a umožní návštěvníku přírody rychle a jednoduše poznat, o jakou rostlinu či zvíře jde. V knížce Toulky lesem se čtenář seznámí s živočichy a rostlinami horských lesů, luk, štítů nad hranicí lesa, rašelinišť a horských bystřin.... celý text

Přidat komentář

Snoopi
31.12.2022 5 z 5

Krásně ilustrovaná příručka, určená převážně dětem, ale věřím, že si v ní rádi zalistují i dospělí. V úvodu se zhruba v rozsahu jednoho odstavce dozvíme základní informace o horách, jejich podmínkách a prostředí. Zároveň získáme i informace, které se týkají ikon a symbolů, užitých v knize např. pro prostředí, výškové stupně, tvary listů, obydlí zvířat atd.
Stránky jsou pak již i barevně rozlišeny, a to podle jednotlivých tříd - u živočichů na: Savci, Ptáci, Plazi, Obojživelníci a Bezobratlí /na rozdíl od publikace "Toulky lesem" jsou zde navíc i ryby/, u rostlin na: Dřeviny, Byliny, Kapradiny, Mechy a Houby. V závěru nechybí rejstřík, všechny uváděné údaje jsou platné pro střední a západní Evropu.
Kniha jako taková není příliš obsáhlá, pohodlně se vejde do kapsy či batohu, ale její přinos spočívá v něčem jiném - hodí se do rukou dětí, které se zajímají o přírodu, a díky ní se snadno naučí s podobnými příručkami pracovat a lehce se v nich orientovat. Bonusem jsou pak samozřejmě velmi vydařené ilustrace. Mohu jedině doporučit, i já do ní ráda nahlížím.