Toulky lesem

Toulky lesem https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104662/mid_toulky-lesem-LRe-104662.jpg 5 4 1

Co vše je možno v lese vidět a nemělo by návštěvníkovi lesa uniknout. O tom rád a dobře vypravuje i v této knize K. Štastný.

Přidat komentář

Snoopi
31.12.2022 5 z 5

Krásně ilustrovaná příručka, určená převážně dětem, ale věřím, že si v ní rádi zalistují i dospělí. V úvodu se zhruba v rozsahu jednoho odstavce dozvíme, co je to vlastně les a co za něj lze všechno považovat, a získáme též informace, které se týkají ikon a symbolů, užitých v knize. Stránky jsou pak již i barevně rozlišeny, a to podle jednotlivých tříd - u živočichů na: Savci, Ptáci, Plazi, Obojživelníci a Bezobratlí, u rostlin na: Dřeviny, Byliny, Kapraďorosty, Mechy a Houby. V závěru nechybí rejstřík, všechny uváděné údaje jsou platné pro střední a západní Evropu.
Kniha jako taková není příliš obsáhlá, pohodlně se vejde do kapsy či do batohu, ale její přinos spočívá v něčem jiném - hodí se do rukou dětí, které se zajímají o přírodu, a díky ní se snadno naučí s podobnými příručkami pracovat a lehce se v nich orientovat. Bonusem jsou pak samozřejmě velmi vydařené ilustrace. Mohu jedině doporučit, i já do ní ráda nahlížím.