Tomáš Baťa zblízka

Tomáš Baťa zblízka https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270068/mid_tomas-bata-zblizka-a0U-270068.jpg 4 31 8

Dostat se k Tomáši Baťovi tak zblízka je skoro dobrodružství. Z jeho image by si z Čechů přivlastnil kousek kdekdo. V této knize najdete spoustu nově objevených pravd i popření některých z těch už vžitých. I zblízka však zůstává Tomáš géniem, ale i neuvěřitelně blízkým hrdinou, na nějž si chcete málem sáhnout.

Přidat komentář

Bustedka
26.10.2020 3 z 5

Tomáš Baťa prožil velký a zajímavý život. O tom není sporu. Dokázal spoustu věcí, proslavil naši zem po celém světě. Proto je o čem psát a knih, týkající se života Tomáše Bati, vyšlo již několik. Obsahově tedy není co vytknout, ale to defakto není zásluha autora knihy, ale Tomáše Bati.
Styl pana Hajného, způsob vyprávění, mi nesedl. Střídání minulého, přítomného a budoucího času není můj šálek kávy.

například: "to dilema nám však již - zvlášť nebudeme-li chtít ošidit čtenáře o volbu žádné z často si odporujících možností - zůstane.

Další věc, kterou bych při čtení ocenila, by byla aspoň graficky znázorněna časová osa po stranách, aby bylo jasno, v kterém roce se co odehrává. Protože když najednou čtete o roce 1928 a najednou jste zase u roku 1920, tak se v tom snadno zamotáte. Ale ano, časový harmonogram je napsán na konci knihy.

Lukyn96
06.08.2019 4 z 5

Kniha je psána trochu neobvyklým jazykem, hodně spojovníků atd., nicméně bylo to zajímavé počtení. Dozvěděl jsem se mnoho nového. Například jsem nevěděl, že Baťa expandoval i mimo Evropu, to jsem myslel, že byla otázka až dalších generací. Nebo jsem netušil, že to byl právě Baťa, kdo u nás zavedl pětidenní pracovní týden. Určitě stojí za to si knihu o tomto skvělém podnikateli přečíst.


Angelo
14.10.2018 5 z 5

...při hospodářské krizi a ojedinělých vedrech, v jídelně: "..na dílnách nemají dosud chladné vody. A myslím, že dokud není o to postaráno u nich, nemusí ani páni ředitelé píti nic jiného nežli tu teplou. Tak se jim aspoň připomene povinnost, postarati se na prvém místě o chladnou vodu i pro dělníky." (Tomáš Baťa)

Neskutečný lidský příběh, nepřízeň osudu, nepřejícnost některých lidí a absence internetu a i tak,.. dodnes je nám v mnohém Tomáš Baťa inspirací a vzorem. Rozhodně doporučuji k přečtení! Úžasné.
---
„Chcete-li vybudovat velký podnik, vybudujte nejdříve sebe.“ (Tomáš Baťa)

maryzka
19.07.2018 2 z 5

Sice ti byla zajímavá kniha o osobnosti, kterou znali léta pamětníci, neboť tuto dobu určitě nikdo z nás nezažil. Jednak je zajímavá o síle, houževnatosti, tvrdohlavosti, skromnosti člověka, který se vypracoval z ničeho,vydupal myšlenky a činy, které se promítli do pozdějších dob( dokonce Miloš Jakeš v jedné knize přiznal, že jeho myšlenky, převzali - především v sociální sféře i mzdové). Jinak jeho škola si musela být založena na kázni,tvrdosti, neboť jsem někde četla, že spousta osobností , které jsme měli absolvovala tuto školu(Emil Zátopek, údajně i režisér Zeman).

slachtys
07.08.2017 5 z 5

Velice hezky popsaný život úžasného muže.

Zabka27
18.07.2017 4 z 5

Vždycky jsem měla Tomáše Baťu v povědomí, že to byl "Pan podnikatel", ALE po přečtení této kniho mi doslova spadla čelist. Neuvěřitelné, co tento muž dokázal a ještě neuvěřitelnější je, jak obrovské srdce měl. Absolutně si nedokážu představit, jaký obrovský potenciál by měl v dnešní době... Jinak kniha se četla celkem svižně, některé pasáže mi připadaly dlouhé a trochu zbytečné, ale zase na druhou stranu, je to Tomáš Baťa zblízka. Rozhodně doporučuji přečíst, lidé by měli vědět, co za člověka ten Baťa byl.

cérka
25.08.2016 5 z 5

Tato kniha patří díky Tomáši Baťovi k těm na které se nezapomíná a k jejímž myšlenkám se neustále vracíme. To co dokázal ve své době, jak dokázal motivovat lidi, poprat se s nepřízní osudu a nepřejícími lidmi. Úžasné. Co víc dodat?

"Co chceš - můžeš"
"Dělejme třeba nejnepatrnější věc na světě, ale dělejme ji nejlépe"
...

katy238
03.01.2016 5 z 5

Krásně napsaná pocta Tomáši Baťovi, velkému člověku své doby, jehož myšlenky jsou stále platné i v době dnešní.

Štítky knihy

Tomáš Baťa, 1876-1932

Autorovy další knížky

Pavel Hajný
česká, 1939
2015  78%Tomáš Baťa zblízka
2010  78%Marie Baťová – první dáma Zlína
2020  85%Jan Baťa: Známý neznámý
1969  0%Kde teče Tennessee
1966  60%Televizní hry

Kniha Tomáš Baťa zblízka je v

Právě čtených5x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených4x
Knihotéce22x
Chystám se číst39x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x