Lenoch

Lenoch https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36508/bmid_lenoch-lU4-36508.jpg 4 27 3

Tom Thorne série

< 3. díl

V ošuntělém hotýlku na severu Londýna byla nalezena mrtvola.Tou obětí byl muž, který byl před pouhými deseti dny propuštěný z vězení, kde si odpykával trest za sexuální zločiny. Někdo nad ním vynesl a vykonal vlastní trest. Vrah vskutku neponechal nic náhodě – dokonce pro svou oběť objednal pohřební věnec... Když je krátce poté nalezeno zmasakrované tělo dalšího sexuálního násilníka, policie dochází k přesvědčení, že vraždil stejný člověk. Svůj akt pomsty měl zjevně promyšlený do posledního detailu a v jeho uskutečnění mu nemohlo nic zabránit. Jak ovšem vrah přilákal své oběti na místo, kde na ně čekala krutá smrt? S kým se tam ti muži vlastně chtěli sejít? Policisté naráží na hradbu neodbytných otázek – a pak naleznou svazek dopisů...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Lazybones , 2003


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
07.12.2021 4 z 5

Velice výstižný případ vyprávějících o obětech. Otázkou je, zda může být potrestaný viník považován též za oběť. Otázkou, jak to vnímá veřejnost, zainteresované oběti a pak i státní orgány, např. policie.
Přesto že by člověk řekl, že když viníka "někdo potrestá", může si za to sám, není to pro někoho tak jednoznačné. A otázkou navíc je, jak to vše vnímají příbuzní jak původních obětí, tak i současných. Je to těžké, stejně jako život sám. A proto říkám, že dokud to člověk nezažije na vlastní kůži, těžko soudit tu či onu stranu.
Thorpe tentokrát zažije trochu i jinou stranu než stranu vyšetřovatele, a myslím si, že o to víc pak člověk mění svůj názor. Thorpe je zamilovaný, ovšem je otázkou, zda jeho pohodlnost, či přímo lenost, je vždy špatnou vlastností.
Kdo si knihu přečte, pochopí.

Zoy
03.07.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila od začátku až do překvapivého konce. Většinou tuším, kdo by mohl být vrah, ale v této knize ani náhodou. I ostatní knihy autora stojí za to přečíst


mulder
11.12.2016 3 z 5

Přiznám se, že jsem se s touto knihou trochu pral a pořádně mě začala bavit ke konci. Nikdy neodkládám knihu, protože se lépe hodnotí po celkovém přečtení a člověk je zvědavý, jak to vlastně dopadne. Ve mně působila trochu zmatek, přeskakování v ději na jedné straně knihy mě spíše rušilo, asi by mi vyhovovalo větší množství kapitol. Většinou mám jasno, u této knihy nikoliv.

Autorovy další knížky

Mark Billingham
anglická, 1961
2002  76%Spící oběť
2003  83%Zbabělec
2003  78%Lenoch