Tokijský ghúl:re 3

Tokijský ghúl:re 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425207/bmid_tokijsky-ghul-re-3-YMp-425207.jpg 4 38 38

Tokijský ghúl:re série

< 3. díl >

Operace protighúlí jednotky se změnila v masakr, když se proti bojovníkům postavili ghúlové z Aogiri. Vítězství jednotek je více než nejisté a vyšetřovatel Tóru Mucuki se musí dostat z týlu nepřítele. Jeho jedinou pomocí je Kuki Urie, jehož zajímá pouze to, jak co nejrychleji dosáhnout dalšího povýšení. To není moc dobrá situace... celý text

Přidat komentář

DarthSoren
05.08.2022 3 z 5

Já nevím co to bylo. Jakkoliv mám TG rád, tohle nebylo ono. Nebo jinak. Líbí se mi, že v :re se jede na plný pecky, do extrému a že to není jen další random šónenovka, ale s krví se nešetří, je to docela strašidelné i osudové. Nechybí takový menší mindfuck, překvápko, jmenujte jak chcete. Proti akčně laděnému číslu nemám taky nic, ale zde je nicméně postavena i hodně tlustá zeď , do které v mých očích TG hodně naráží. Kresba. Hnusnější díl jsem snad nečetl. Všechno je neuvěřitelně chaotické, skáče se z jednoho panelu na druhý, jednou jsme v Hlavním sálu, hned ve druhém panelu na Dispečinku... je to prostě zmatené, machulovité, snad zde nebyla jediná dvojstránka, která by se mi opravdu graficky líbila. I postavy vypadaly, jako bych je kreslil já. Škoda. Příběhově je to hodně rychlé, ale v podstatě se nic neřeší, je to jenom boj. Haise opět bojuje kromě nepřátel i sám se sebou (nějak mi to už přijde i docela nuda, protože se sebou bojuje v každém čísle, ale v podstatě se nikam neposouvá). Jooo a je tu Hinami, takže tomu přidám takové malé plus.
I přes to všechno se nedokážu přinutit udělit třetímu :rečku jenom 2 hvězdy. Možná z lásky k TG. Nechávám 3* za strašidelnou obálku, která vystrašila i paní prodavačku v knihkupectví.

Terva
13.01.2022 5 z 5

„Venku číhá temnota.
Bere na sebe
lidskou podobu
a mísí se mezi nás.
Loví nás...“

Na této knize mě uhranula úvodní barevná kresba. (Je to inspektor – kdepak, nepovím) Tak trochu mi připomněla přebal knihy Chlad. Ještě, že ten prst nesměroval dásní až k oku. Ale nemá od toho moc daleko. Jinak obálka vypadá díky tomu strašidelně, ale ne moc krvavě. Naopak obsah příběhu je krvavý dost. Sálá z toho krev, beznaděj, ale i láska a naděje. Taky je to honba za povýšením. Každý má svůj cíl.

Citát: Už tě nenechám bojovat samotného!

Další z těch kvalitních příběhů z pera i hlavy Sui Išida. Akční, kde se neustále něco děje. Čte se to velmi rychle. Až nebezpečně rychle. Musel jsem si to dát dvakrát, protože jsem nějak moc nevnímal kresbu. Jen jsem hltal situace a text. Nečekal jsem, že tato řada bude lepší, než klasický Tokijský ghúl, ale opak je pravdou.

Citát. Tak na krásu!


yonda
16.01.2021 4 z 5

Bitva se s koncem 3.dílu dočká vítězů i poražených...příběh pokračuje...

orangerose
17.12.2019 5 z 5

Začíná pěkně přituhovat 3 díle, akční, sakra kde je 4 díl, když jsem zvědavá jak to bude pokračovat dál :)

p3tris
12.12.2019 4 z 5

Poprvé jsem z "Ghúla" celkem rozpačitý. Kresba je znovu parádní, ale celý děj je vlastně jedna velká bitka. Což je trochu kámen úrazu, protože panely skáčou z místa na místo a já se brzo začal v postavách ztrácet. Není to tak úplně oddychovka, jak by člověk čekal, ale čtení paradoxně potřebuje zvýšenou pozornost. Přesto se některé linky pohnou dál a já jsem na další Kanekiho osudy pořád zvědavý.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1