To nemůže být náhoda

To nemůže být náhoda https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218187/mid_to-nemuze-byt-nahoda-uoA-218187.jpg 3 18 7

Určitě se vám to už někdy stalo! Nemáte ani ponětí, co se svým životem dál, a najednou potkáte přítele, kterého jste roky neviděli, a jeho mimochodem pronesená poznámka vám ukáže řešení. Nebo stojíte před problémem a nevíte z které strany začít a sotva otevřete noviny, uvidíte článek, který se zabývá právě vaším problémem. Nebo si zapomenete označit jízdenku a potkáte revizora, to je ten horší případ. Autoři této knihy se pokusili náhodu pochopit a analyzovat. Proto posbírali příběhy šťastné, veselé, smutné, drsné i romantické. Všechny však mají jedno společné – to, co se stalo, vypadá jako naprosto neuvěřitelná shoda okolností. Nemohli vynechat ani všeobecně známé příklady, jakými byla podivná předpověď zkázy lodě Titanic, či podobnosti v životech Lincolna a Kennedyho.... celý text

Záhady
Vydáno: , Motto
Originální název:

Beyond Coincidence , 2004


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
27.12.2018 1 z 5

Opravdu je to spíše odborná příručka se sem tam zamíchaným příběhem, mnohdy až těžce uvěřitelným.
Kdyby si autoři odpustili to "co na to říká věda", bylo by to lepší.

jprst
15.12.2018 2 z 5

Docela zklamání a některá vysvětlení jsou dost kostrbatá ve stylu "co by, kdyby...". Za mě docela ztráta času.


Luucieee
24.09.2018 5 z 5

Strašně se mi líbí, že tam je mnoho náhod a zároveň, co na to věda. Nečekala jsem, že mě tak chytne :) Hned jsem se musela o náhodách z knihy podělit s ostatními.

Beta.Vulgaris
27.08.2018 4 z 5

Náhodně objeveno v naší městské knihovně. Knížka o náhodách, ne o strašidlech a jiných paranormálních jevech, jak někteří očekávají (to si raději přečtěte třeba Setkání s tajemnem). A náhodou :) je to docela dobré a zajímavé počtení. Pravda, je tam jedna kapitola o jaderné fyzice, takže jsem byla totálně vedle, ale to se dá přelouskat rychle. Hned se mi při čtení vybavily některé náhody z vlastního života.

Winnia
11.11.2017 2 z 5

Musím souhlasit s předchozími komentáři - ačkoli je v knize spousta zajímavých náhod, nad kterýma žasnete a máte potřebu je okamžitě sdílet s lidmi, kteří se v dané chvíli vyskytují ve vaší blízkosti, prokousat se prvními 2/3 knížky vyžadovalo mnoho úsilí.

sabrina23
22.04.2017 1 z 5

Na knížku jsem se těšila, mám ráda strašidelné příběhy, hlavně ty co se zakládají na pravdě. Ale tato knížka byla spíš teorie, zdlouhavé vysvětlování a hlavně plno otázek. Čekala jsem že se dozvím nějaký příběh, ale ten tady byl opravdu jenom občas. Takže jsem knížku dočetla jenom z nutnosti, ne proto že by mě bavila. A to je škoda. Ale to knížka říká už na obale "příběhy o neuvěřitelných náhodách a co na ně říká věda".

ANATS
05.04.2015 2 z 5

Od této knížky jsem čekala trochu víc...kniha na mě psaná moc odborně,bohužel. Trochu mě zaujali neuvěřitelné příběhy lidí....ale to je asi tak vše. Náhody existujou......