To dáme, dědo!

To dáme, dědo! https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384735/bmid_to-dame-dedo-8P5-384735.jpg 3 6 3

Ať děláte s dědou cokoliv, nikdy to není zlobení. Tohle jsou moje neuvěřitelné příhody s bláznivým dědou! Ty si nesmíte nechat ujít! Děda se řídí heslem, že dítě má vyzkoušet všechno co nejdřív, aby se mohlo zdárně rozvíjet. Tak jsme se s dědou vydali raketou ke Slunci, podruhé děda řešil, trochu podivně, můj problém ve škole – nechal mě pokousat. A potřetí, to jsem lítal. Nevěříte? Uvěříte, až poznáte mého nejbáječnějšího dědu.... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
22.02.2024 1 z 5

Jedna * za nápad vyprávět příběhy jednoho vnuka a jeho dědy Nejdědy. Ale proč to, probůh, nemohlo zůstat v té rovině, že vnuk s dědou zažívají dobrodružství, nicméně normální? Co je špatného třeba na skákání v peřinách, nebo na výletě zakončeném přespáním v lese pod širou oblohou? Copak se i v takových "obyčejných" chvílích nemůže stát něco neobyčejného? Jsem pro každou špatnost, ale tohle bylo tak strašně přitažené za vlasy, že se to skoro nedalo číst. Bohužel nemůžu doporučit.

Anluck
09.03.2019 2 z 5

Četli jsme se synem (8let) a nelíbila se mu. Při referátu ve škole ji spolužákům nedoporučil. Mě příběhy taky nesedly. Pěkné jsou ilustrace.


harena
06.12.2018 4 z 5

Tři kraťoučké veselé příběhy o tom, co všechno lze zažít s nejdědou, který má na vnoučka čas a ještě nezapomněl, jaké je to být dítětem. Četla jsem knížku naší tříleté a pětileté holčičce a té se líbila nejvíc kapitola "Jak jsem pokousal a byl jsem pokousaný". Doporučila bych to hlavně klukům jako první čtení ve škole. Milé a vtipné čtení, líbily se nám i ilustrace pana Vostrého.
"Vzkaz vnoučatům: Ať děláte s dědou a babičkou cokoliv, nikdy to není zlobení. Ať děláte cokoliv s rodiči, vždycky je to výchova! Správná babička a správný děda se nikdy nebudou snažit vás vychovávat, vědí, že se jim to s vašimi rodiči nepovedlo, s takovým nesmyslem tedy už nemíní ztrácet čas."

Autoři knihy

Miroslav Adamec
česká, 1957
Mirek Vostrý
česká, 1974