Tlukot - Když potkáš lásku svého života… a zapomeneš na to!

Tlukot - Když potkáš lásku svého života… a zapomeneš na to! https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495855/bmid_tlukot-kdyz-potkas-lasku-sveho-zivo-QHf-495855.jpg 4 14 5

Napínavý romantický příběh mladých lidí vyprávějí Javier Ruescas a Francesc Miralles úspornou formou textových zpráv. Čtenářům předkládají svižné dialogy a vše ostatní rafinovaně ponechávají na jejich fantazii. Jednotlivé dny uvozují citáty Buddhy, které poskytují další prostor pro přemýšlení. Elia se právě probudila z kómatu a snaží se zjistit, co se stalo ve dnech, na něž si nedokáže vzpomenout. Najít ztracené vzpomínky jí pomáhá její nejlepší kamarádka Sue. Kdo je tajemný Phoenix, který Eliu tak dobře zná? Netradiční vyprávění prostřednictvím textových zpráv vystihuje současnou rychlou dobu a čtenáře zcela pohltí už od první stránky. Zároveň nabízí možnost dotvořit příběh na základě vlastního přemýšlení o postavách a vztazích mezi nimi.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Šulc - Švarc
Originální název:

Pulsaciones


více info...

Přidat komentář

Kristy503
18.04.2023 4 z 5

Tato kniha se zařadila mezi moje nejoblíbenější knížky.
Je vytvořena formou SMS zpráv mezi kamarády.
Hned jak jsem ji otevřela, zaujalo mě, že je napsána jinak.
Hlavní postava je Elia a její kamarádi.
Elia je holka, která je upřímná ke své kamarádce Sue.
Elia ležela v nemocnici po autonehodě a SMS zprávy byly její záchrana v komunikaci s kamarádkou.
Sue jí pomáhala si vzpomenout, co se vlastně stalo.
Elie taky posílá zprávy Phoenix, který tvrdí, že ji zná, ale ona si jej nepamatuje.
Nejprve jsem si nemohla zvyknout na to, že je kniha napsaná krátkými zprávami, ale potom mě začala moc bavit.
Výborně popisovala vztahy mezi kamarády.
Tato knížka se mi moc líbila, protože byla velmi zajímavá, nebyla nudná a fakt se mi dobře četla.

Damonka12
24.12.2022 3 z 5

Kniha je celá psaná pouze v SMSkách a tím bylo trochu složitější se v ní orientovat. Ale musí se nechat, že byla velmi originální. A pointa na konci byla skvělá, to jsem opravdu celkem nečekala.


jitka_dankova
08.08.2022 4 z 5

Silný příběh dvou středoškoláků v netradičním formátu. Prostě jsem si musela přečíst knihu, která je založená jen a pouze na zprávách z chatu od různých osob. Prostě musela! Věděla jsem, že mi bude vážně chybět popis situací a pocitů, věděla jsem, že dostanu jen maličké střípky toho příběhu. A ano, fakt mi dost věcí chybělo a moc bych chtěla si celý příběh přečíst nejlépe z pohledů obou osob a navíc vědět, co bylo dál. Prostě ty zprávy nestačí. Není a nemůže to být plnohodnotný příběh, je to podobné, jako byste chtěli pochopit vztah dvou lidí jen a pouze ze staré dopisní korespondence. Stejně to ale byl zajímavý zážitek a fakt jsem chtěla vědět, co se tomu klukovi stalo (a dozvěděla jsem se to).

Pro milovníky netradičních knížek doporučuji.

kristy.books
24.07.2022

Od Javiera som už čítala knihu Příběhům o lásce věřit zakázáno, ktorá sa mi páčila, preto som si nemohla nechať ujsť ani túto romantickú YA novinku s krásnou obálkou.

Elia sa práve prebudila z kómy, no vôbec si nepamätá na tri dni pred nehodou. Spomenúť si jej pomáhajú terapeut i najlepšia kamarátka, no ide jej to pomaly. Ešte k tomu jej začal posielať správy tajomný Phoenix, ktorý tvrdí, že ju dobre pozná, no ona netuší, kto to je. Nechce sa stretnúť, ani jej poslať fotku. Tvrdí, že mu stačí písať si...no Elii to nestačí, preto sa rozhodne zistiť za každú cenu pravdu...

Celý príbeh je písaný pomocou textových správ v aplikácii HeartBits. Trochu som sa bála, či to bude stačiť na vysvetlenie celej situácie, ale myslím, že všetko bolo popísané dostatočne...ostatné je ponechané na fantázii čitateľa. V texte sú slová v angličtine i španielčine, slang, čo zodpovedá svetu dospievajúcich ľudí a pôsobí to autenticky.

Kniha má len okolo 170 strán, takže to je naozaj jednohubka, ktorú prečítate na jedno posedenie. Dej má rýchly spád, sústredí sa primárne na jednu hlavnú zápletku, takže nečakajte nejaké veľké zvraty či obsiahle opisy.

Príbeh je plný rôznych citátov, či už od slávnych osobností, alebo z filmov. Často mal až taký "filozofický nádych", keď postavy debatovali o rôznych vážnych témach.

Za seba môžem povedať, že sa mi príbeh páčil, aj keď by som privítala, keby určité veci boli viac rozpísané. Napríklad by som rada vedela viac o tom, ako celú situáciu prežíval Phoenix, jeho pohľad by sa mi tu dosť hodil.

bookcase
13.06.2022 4 z 5

Mám ráda knihy v dopisech a mailech, tohle se mi taky líbilo. Na svůj věk vyzrálá hlavní hrdinka, která si po probuzení z kómatu musí vzpomenout, kdo jí ukradl srdce. Moc hezké, milé i dojemné čtení, byť už nejsem cílová skupina

Autoři knihy

Javier Ruescas
španělská, 1987
Francesc Miralles
španělská