Titanus

Titanus https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60208/bmid_titanus-Blm-60208.jpg 2 7 3

Vědeckofantastický román podložený odbornými znalostmi autora, vzděláním technika. Vypráví o výpravě 240 mužů na fotonové raketě k souhvězdí Plejád, na niž objeví dvě planety, poznávají jejich obyvatele, žijící v rozdílných společenských soustavách, zažijí jejich střetnutí v atomové válce a obohaceni netušenými poznatky se vracejí na Zemi, na které zatím uběhlo plných tři sta let. (zdroj: legie.info)... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Lidová demokracie
Originální název:

Titanus , 1959


více info...

Přidat komentář

ludek.n
14.04.2020 3 z 5

Del´Antoniův Titanus je silně poznamenán dobou, v němž vznikal. V šedesátých létech minulého století se ještě věřilo v beztřídní společnost, marxisticko-leninské ideje „všechno všem“ i ve vládu lidu. Poválečné uspořádání světa ostatně myšlenku komunismu podporovalo a rozdělené Německo nezůstalo ničeho z toho ušetřeno. Eberhardt Del´Antonio proto uštědřil své futuristické utopii štulec, až po okraj narvaný proletářskou ideologií „světlých zítřků“. Trčí mu z toho na všechny strany jako ostny ježka, stočeného do klubíčka. Ať se vrtnete, kam se vrtnete, o některou z bodlin se prostě zachytíte a bolestně poraníte. A je to škoda, protože pokud si odmyslíte všechen ten zhovadilý, sociálně uvědomělý balast, vyloupne se z Del´Antoniova románu potenciálně zajímavý, dobrodružný příběh s jednoduchým morálním poselstvím.

Buchwurm
29.10.2018 3 z 5

Mne sa nahodou celkom pacila. Sice miestami trosku naivna, ale vzhladom na rok vydania celkom fajn. Najvtipnejsia mi prisla ta nekriticka oslava komunizmu a socialistického spolocenskeho zriadenia - ale to tiez zrejme zodpoveda duchu doby :).


JiříŠkorpík
15.09.2013 1 z 5

Nemám ve zvyku nechávat nedočtenou knihu, ale tato kniha mi nic nepřinášela. Jako sci-fi je naprosto bezobsažná plná klišé, jako kniha špatně napsaná (možná, že se jedná o knihu pro mládež, ale napsáno to tam není). Téma zabývající se dlouholetým letem a průzkumem vesmíru mám rád, proto jsem po této knize i sáhl, ale ve skutečnosti je to pouze komunistický román.

Štítky knihy

komunismus mimozemšťané lety do vesmíru

Autorovy knížky

Eberhardt Del’Antonio
německá, 1926 - 1997
1964  34%Titanus

Kniha Titanus je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x