Tibet

Tibet https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20002/tibet-20002.jpg 3 3 2

Tibet odedávna jitří fantazií a vzbuzuje v lidech touhu. Mnoho staletí byla tato země nedostupná, a tak se stala předmětem řady legend a mýtů, které jsou obvykle na hony vzdálené od pravdy. Do vědomí milionů lidí se Tibet dostal díky čtrnáctému dalajlamovi - poslednímu vládci a duchovnímu vůdci, který před Číňany utekl přes Himaláje do Indie a stanul v čele exilové vlády. Jeho mnohé cesty po světě, inspirativní buddhistické učení a působení s cílem zajistit mír na zemi obrátily na tragické problémy této země pozornost. Kniha Tibet je fotografickým popisem putování po Střeše světa: nejpopulárnější cestou z Kátmándú do vysněné Lhasy - města bohů a také do míst, která turisté téměř neznají nebo jsou po staletí zapomenutá. Je také cestou do hluboké minulosti, do dob královské vlády v prvním tisíciletí našeho letopočtu a vlády velkých klášterů v dobách pozdějších. A je i pokusem popsat duchovní cestu tibetských buddshistů a nejdůležitější místa jejich poutí.... celý text

Přidat komentář

BlueTer
21.11.2018 4 z 5

Mě se knížka líbila, samozřejmě nečekejte žádné duchaplné zdlouhavé texty, ale fotky jsou nádherné a hlavně kvůli tomu jsem kupovala :)

Standa Šebek
04.09.2013 odpad!

Tuto knihu jsem popravdě projel a hned jsem ji znechuceně zahodil. Text a popisky k fotografiím jsou psané strašně - zmatené, komplikované věty, podivná slovní zásoba, navíc jsou přímo plné nejrůznějších chyb, narazil jsem i na popisku, která zřejmě patřila k jiné fotografii a podobně... Doporučuji se obloukem vyhnout.


Štítky knihy

Tibet

Autorovy knížky

2008  60%Tibet

Kniha Tibet je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x