The day the country died

The day the country died https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147752/bmid_the-day-the-country-died-aJ9-147752.jpg 5 10 2

Anglie je kolébka punku a právě historii punku v letech osmdesáté v zemi zaslíbené se věnuje tato kniha. Její autor aktivně působil ve scéně v jejích zlatých časech a pomocí spousty jiných veteránů se mu podařilo vytvořit skvěle čtivou směsku která mapuje anglickou anarchopunk scénu a kapely jako Crass, Conflict, Zounds, Subhumans a mnoho jiných. Nechybí doporučené diskografie a fotografie.... celý text

Přidat komentář

Majto
11.01.2022 4 z 5

Druhý diel, ktorý podrobnejšie skúma ďalší to subžánrov tejto subkultúry. Aj tu mi padlo vhod zopár dobrých tipov. Opäť dobré čítanie. Dúfam, že niekto preloží aj ostatné knihy z tejto série.

Jackjelly
15.04.2020 5 z 5

Kdo by měl rád anarcho punk? Přesto si troufám tvrdit, že po přečtení této knihy, a při současném poslechu hudby v ní zmiňovaných kapel, téměř každý, kdo má rád originální a pestrou hudbu. Anarchisté se přece nebudou svazovat něčím tak směšným, jako je čísi představa o tom, jak má vypadat punková hudba. Punk je postoj, životní styl a svoboda (v otroctví).
Jednoduše, nic lepšího u nás nevyšlo a asi už nikdy nevyjde. Je to punk a je to adekvátně zběsilé, stupidně intelektuální a vzteklé. Ale mám to rád.
A pár hudebních typů? Samozřejmě mimo notoricky známé Crass, Conflict nebo Oi Polloi. Zkuste třeba takové Rubella Ballet (stále hrají, stále hrají) , Flux Of Pink Indian, Subhumans, Political Asylum a nebo Thatcher On Acid.
Příjemné pogo :-)


Štítky knihy

hudba punk subkultury

Autorovy další knížky

Ian Glasper
britská
2010  98%Burning Britain
2012  98%The day the country died