The Beatles

The Beatles https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157181/the-beatles-157181.jpg 4 15 4

Slovenský překlad knihy vydalo slovenské hudební vydavatelství OPUS. Publikace popisuje ve stručnosti historii Beatles. Dále je zde uveden podrobný přehled vydaných alb a singlů, abecední seznam písní, přehled filmů a lidí, kteří měli co do činění s Beatles. Nechybí ani stručný seznam sólových projektů jednotlivých členů poté, co se jejich skupina rozpadla.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: , Opus (SK)
Originální název:

Die Beatles , 1985


více info...

Přidat komentář

MortRainey
01.08.2018 4 z 5

Jedna z mála knih o Beatles, která vyšla v tehdejším Československu před r. 1989. Bylo super si tak přečíst další knihu o Beatles, ještě než začaly vycházet v devadesátých letech a později kvanta jiných. Klidně aj ve slovenčině!;-) Dodnes občas mluvím o své oblíbené kapele jako o "štyroch chalanov z Liverpoolu";-) Krásný překlad z německého originálu, který jsem také držel v ruce.

JiSo
03.03.2018 4 z 5

Dobrá kniha, přehledná, navíc výčet všech LP i SP desek, což zejména u Beatles je hodně důležité.


JohnMiller
30.08.2014 2 z 5

Táto kniha u nás vyšla za socializmu, je to pomerne šťastie ale, aspoň s môjho pohľadu, nejde o žiaden zázrak. Ide o nezáživnú biografiu ktorá je "okorenená" extrémne hrôzostrašnou ilustráciou. Akoby som sledoval obrázky nejaký komunistických detektívok. Keď sa človek prelistuje týmto, na konci ho nemilo prekvapí dlhá, a opäť, nezáživná avšak do detailu podrobná diskografia. Nie že by som mal niečo proti detailistom ale keď si už idem čítať biografiu tak si chcem čítať biografiu a nie hľadať ktorá platňa mi chýba v zbierke.

Ivan F
02.09.2013 3 z 5

Veľmi nepodarená kniha, ktorá však mala tú výhodu, že okrem Matznerovej knihe o liverpoolskej štvorici, bola asi jedinou tlačenou lastovičkou za čias komunizmu. Chabý obsah knihy vyvažuje aspoň pomerne podrobná diskografia skupiny v závere knihy.