Thanatologie. Nauka o umírání a smrti

Thanatologie. Nauka o umírání a smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331516/thanatologie-nauka-o-umirani-a-smrt-Rp1-331516.jpg 4 7 1

První česká kniha, která se věnuje stručné historii a současnosti thanatologie, paliativní a hospicové péči. Využijí ji studenti medicíny, ale i odborná a laická veřejnost. Autorka vystudovala biologii a filosofii, na 3. lékařské fakultě UK stála u zrodu lékařské etiky jako disciplíny moderní medicíny. Na FHS je garantkou doktorského studijního programu aplikovaná etika.... celý text

Přidat komentář

Sova15
22.09.2020 5 z 5

Paní Haškovcová je mistrem svého oboru. Knihu jsme si chtěla přečíst už dlouho (pracuji ve zdravotnictví), ale stále byly důležitější a zajímavější jiné knihy. Až mne život dohonil a budu potřebovat více informací z tohoto oboru pro péči o svou maminku.
Je to smutné čtení, ve smutné době, ale díky této knize se situace, která jednou přijde (snad co nejdéle) bojím o trošku méně.
Určitě doporučuji všem, kteří stojí před podobnou situací jako já, všem zdravotníkům, pečovatelům, kteří se setkávají s vážně nemocnými lidmi. Napoví, co je a co není důležité.