Terezka ve Vatikánu

Terezka ve Vatikánu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276633/terezka-ve-vatikanu-z4Q-276633.jpg 5 4 2

Na příběhu Terezky, která je na výletě ve Vatikánu, se děti seznámí s papežským městským státem, jeho posláním a historií. Poté, co se Terezka ztratí své mamince a babičce, se jí ujme chlapec Julius, který ji provede celým Vatikánem a pomáhá jí najít ztracenou rodinu. Formou čtivého příběhu se děti seznámí s památkami a historií Vatikánu, organizací církve a postavením nejvyšší církevní autority - papeže.... celý text

Duchovní literatura
Vydáno: , Doron
Originální název:

Pia im Vatikan


více info...

Přidat komentář

Knihomolka506
04.10.2022 5 z 5

"Z doby kamenné "
Terezka je malá holka, která by pořád něco objevovala. Proto je nadšená, když ji rodina vezme na výlet do Vatikánu, sídla papeže. Kdo by odmítl? Ale Terezka je tak zvědavá, že se mamince ztratí! Ale cestou potká místního kluka Julia, který se ji v městských uličkách pomůže vyznat. A také se naučí nová slova a výlet si nakonec užije.

milamarus
29.03.2022 5 z 5

Drobná knížečka s pěknými ilustracemi Martiny Špinkové (*1959), která poslouží jak dětem, tak dálek-chtivým rodičům. // Dovedu si představit, že právě s její pomocí již před cestou tam objevíte nová slova (kolonáda – kupole – uniforma – mozaika – roucho) nebo, že by se s ní dalo dobře trénovat čtení s porozuměním. Kapitolky jsou krátké. // A naučíte se několik latinských slovíček! // Pět hvězd. Líbilo.

-------------------------
CITÁT:
Všechno vypadalo opravdu nádherně!


Štítky knihy

Benedikt XVI., papež, 1927- Vatikán

Autorovy knížky

2006  95%Terezka ve Vatikánu

Kniha Terezka ve Vatikánu je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
dalších seznamech1x