Temnota rodu

Temnota rodu https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82026/bmid_temnota-rodu-fKl-82026.jpg 4 18 4

Christopher de Glenville série

< 2. díl

Když se Christopher de Glenville účastní lovu v Novém lese, už od dob Viléma Dobyvatele oblíbeném loveckém revíru anglických králů, netuší, jak se za několik hodin změní jeho život - jeho žena Joana se totiž stane obětí únosců, kteří chtějí vyměnit její život za nic menšího než artefakt, který kdysi ukryl Christopherův předek Geoffrey de Glenville v roce 1106 po bitvě u Tinchebray a jenž má prý zázračnou moc. Christopher se se svým správcem Thomasem Stocktonem a dalšími společníky vydává na zběsilou cestu jihozápadní Anglií po stopách onoho artefaktu, veden nápovědami skrývajícími se v artušovských legendách. A ani oni nejsou v bezpečí, protože únosci nejsou jedinými, kteří po dávném tajemství touží. Christopher musí bojovat o holý život, najít artefakt a doufat, že se mu podaří zachránit Joanu dříve, než bude příliš pozdě...... celý text

Přidat komentář

čef
21.12.2022 4 z 5

Pohádka pro dospělé, ne, že by mi to nějak vadilo. Právě naopak – osvěžil jsem si část anglických dějin a pocestoval jsem si tak trochu po jihozápadu této země. Hledání grálu, nikoliv svatého ale zářícího, je trocha inovace a jeho dotažení k Voltovi je opravdu překvapivé. Závěrečné, vysvětlující poznámky také dokladují důkladnost autora při sestavování tohoto příběhu a tak knihu kvituji celkem s povděkem.

smile1
07.01.2016 5 z 5

Tento díl i první jsou krásné a velmi čtivé knihy. Moc se mi obě líbí. Líbí se mi jak ty knížky v táhnou do děje a připadám si jako bych tam byla. A chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda bude další pokračovaní a to třetí díl těchto dvou titulů?


kryspin66
27.08.2015 4 z 5

Tento druhý díl už nebyl tolik poutavý jako díl první. Přesto doporučuji.

Dandulka
08.10.2014 5 z 5

Z počátku jsem si myslela, že kniha nebude nic moc, ale pak mě to chytlo a nepustilo. Do samého konce jsem netušila, co bude dál.