Zářící ruiny

Zářící ruiny https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439181/bmid_zarici-ruiny-RFN-439181.jpg 4 38 8

Temné nadání série

< 3. díl

Systém nucených prací se začíná bortit. V centru veškerého dění jsou i sourozenci Abi Hadleyová a její bratr Luke. Oba mají důvod nenávidět vládnoucí rodinu Jardinů. Luke ale ví, že pokud chtějí dosáhnout svého, musí se spojit s nejmocnějším členem klanu, nevypočitatelným Silyenem. Aby ukončili dlouholetou tyranii a změnili osud celého světa, musí riskovat a vzdát se toho, co je pro ně nejcennější. Jsou připraveni takovou oběť podstoupit?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Bright Ruin , 2018


více info...

Přidat komentář

borufka
21.11.2023 4 z 5

Tak jsem si myslela, že se od chaotického a trochu násilného druhého dílu rozjíždíme, ovšem v tom třetí díl zklamal, chaosu i násilí víc než dost, ale úplně nevím, k čemu to bylo dobré. Nakonec si musím přiznat, že nejvíc drží pohromadě Zlatá klec, možná proto, že se pro mne nejvíc držela při zemi. Ale zpět k Ruinám, nevěřila jsem Abi, nevěřila jsem Gavinovi, jediný wow moment, a za ten palec nahoru, úplný konec... vůni moře a ohně v pokoji jsem strašně ráda uvěřila:-).

deedulka
02.02.2022 2 z 5

Dočíst tuto sérii mne nutila jen myšlenka, abych se dozvěděla, jaký konec autorka přichystala a abych si objasnila pár věcí. Kniha byla pořád únavná, roztahaná a většinou nezáživná. Opět jsem tedy přeskakovala odstavce a snažila se vyzobat jen to zajímavé a podstatné. Číst všech 400 stran slovo po slově by bylo za trest.

I po dočtení nebyly některé věci objasněny a něčí příběhy zůstaly otevřené. Asi pro ty, co si rádi zapojí fantazii a domyslí si konec postav. K těm já ale nepatřím, takže mi to celkem scházelo. Snad ale kvůli tomu šmankote nevyjde ještě 4.díl, to už bych asi opravdu nedala. :-)

Kniha byla opět místy docela brutální, takže pro mladší čtenáře bych úplně nedoporučovala.


Fazulajda
01.02.2022 2 z 5

(SPOILER) Série zůstala stejně špatně napsanou od začátku do konce, zůstalo jak shrnutí namísto ukázání, tak kostrbaté věty. Co se mi líbilo, byl konec, myšleno doslova posledních pár vět. Ačkoliv tedy, když od těch pár vět odhlédnu, přestože bych neměla problém věřit, že se Luke Silyenovi líbil, ti dva prostě neměli žádnou chemii. Co do smrtí postav, tam autorka jednoduše neumí dát čtenáři čas je vstřebat a minimálně mě nakonec nezajímaly tolik, na kolik bych čekala, protože se příběh od nich příliš rychle posunul.

LadyCotton
22.07.2021 4 z 5

(SPOILER) První díl mne zcela nadchnul, druhý mé nadšení razantně zmrazil. Třetí díl jsem tedy četla tak nějak z nutnosti (abych se tedy dozvěděla jak to celé dopadlo). Třetí díl ovšem směle konkuruje prvnímu dílu - četl se svižně, nejeden zvrat v ději mne překvapil. Autorka překvapila také tím, že hned z několika postav udělala homosexuály. Konec je takový zvláštní, ale rozhodně originální.
Nicméně i přesto mne trilogie nezaujala tak jsem si myslela (po přečtení prvního dílu). Nechci tvrdit, že je špatná - ale myslím si, že už jí víckrát číst nebudu.

andrejci
27.06.2021 3 z 5

Uf...tady tohle pro mě bylo náročné čtení. Kdyby to nebyl 3. díl tak knížku asi odložím, ale nutkání vědět jak to skončí mě nutilo číst dál. S celou sérií jsem se prala. Po druhém díle jsem si řekla, že se to už zlepšuje. Bohužel pro mě nezlepšilo.
Začátek pro mě byl strašně chaotický, stejně jako u minulého dílu. Tím, že jsem to nečetla hned za sebou jsem se v tom hodně ztrácela. Takže bych uvítala seznam postav. Nebo aspoň nějaké lepší uvedení do děje.
Hodně otázek a věcí tam pro mě zůstalo nezodpovězených. Kde se vzala atd. Velké pro překvapení pro mě bylo vyměnění hlavního hrdiny.
Asi 50 stránek před koncem mě to začalo bavit. Co mě mrzelo tak postava, kterou jsem si oblíbila tak zemřela. To mě hodně mrzelo. Malé plus dávám za konec. Ten se každý mohl domyslet podle sebe. Kdyby byl dokončený tak by mi to asi nevadilo, ale už se stalo takhle.
Celá série pro mě byla zklamání. Na to jak jsem se těšila na první díl tak jsem čekala něco lepšího. Za mě byla průměrná.

tribi
14.03.2021 5 z 5

Za mě super! Nejvíc se mi líbila linka Luka a Silyena, Kouzelný král byl velmi zajímavá postava. Konec za mě napsaný dobře, tak akorát otevřený aby si každý mohl domyslet svoje...

anndrra
20.07.2020 3 z 5

Chtěla jsem dát 5*, konečně jsem si totiž našla cestu nějaké postavě, konkrétně k Abi, celou druhou polovinu knihy jsem se na to těšila. Četla a hltala a dost často mě vývoj příběhu překvapil, za sebe tvrdím, že z celé série je tenhle díl nejlepší. Jenže ten konec... Zůstalo tolik nezodpovězeného. Tohle, že je závěr série? To ani náhodou

B.R.
06.05.2020 3 z 5

Poslední díl trilogie pro měl byl spíš zklamáním. Vše mi přišlo nedotažené, některé věci nevysvětlené. Předchozí díly se mi líbily, ale čekala jsem lepší konec.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie

Autorovy další knížky

Vic James
anglická
2019  66%Zlatá klec
2019  74%Padlé město
2020  73%Zářící ruiny