Divoký západ

Divoký západ https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78158/bmid_divoky-zapad-so7-78158.jpg 3 3 3

Zavítejte spolu s námi na americký Divoký západ, kde na zákony nikdo příliš nedbal. Indiáni byli násilím stěhováni na nová území, což často končilo krveprolitím. Mezi lidmi tehdy docházelo k surovým bitkám a chamtivost a zoufalství je vedly k přepadávání bank, dostavníků a k vraždám. Kniha Divoký západ - Temné dějiny přináší fascinující a poučné nahlédnutí do temných hlubin rozlehlého a neklidného amerického Západu.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Grada
Originální název:

The Dark History of America´s Old West


více info...

Přidat komentář

Isew
04.01.2024 4 z 5

Na malém prostoru přinesla kniha poměrně dost informací. Samozřejmě, že by se z tématu dalo vytěžit podstatně víc, ale podtitulem série jsou Temné dějiny. Hlavní zaměření tedy bylo dané a dověděli jsme se zejména to horší, co divoký západ přinesl. Jen mě trochu mrzelo, že ukončení této etapy nebylo věnováno víc prostoru.

M-arta
10.04.2018 2 z 5

Tato dětská knížka se snaží popularizovat historii a zjednodušeně, čtivě a v atraktivném balení ji předkládat mladým čtenářům. Vzhledem k samotnému tematu, jeho malé ucelenosti i určité povrchnosti působí minimálně trochu kontroverzně.
Ale oceňuji aspoň řadu zajímavých dobových fotografií a ilustrací, i když graficky opravdu netvoří zrovna příjemný mix.


Majrek
28.08.2016 3 z 5

Zajímavé téma, ovšem probráno příliš kuse a neobyčejně stručně, s vynecháním dle mého názoru dost podstatných informací... Jako hrubý přehled je dílko slušné.