Temná věž 7: Pistolník 2: Sestřičky z Elurie

Temná věž 7: Pistolník 2: Sestřičky z Elurie https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431804/bmid_temna-vez-7-pistolnik-2-sestricky-z-DLP-431804.jpg 4 44 13

Temná věž (komiks) série

< 7. díl >

Temná věž - Pistolník série

2. díl

Pokračování úspěšného komiksového přepisu románové série Stephena Kinga! Na pokraji smrti po útoku pomalých mutantů se Roland Deschain ocitá v péči skupiny jeptišek, jejichž specializace rozhodně není uzdravování nemocných. Tyhle děsivé mrtvolné bytosti plánují jeho smrt… a Pistolník nemá dost síly, aby jim v tom dokázal zabránit.... celý text

Dobrodružné Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Dark Tower: The Gunslinger - The Little Sisters of Eluria , 2011


více info...

Přidat komentář

Ronnie68
23.10.2023 4 z 5

Záhadné město Elurie a její obyvatelé plus sestry, které "léčí" ... skvělý díl...

n.ezn.amy
08.11.2021 5 z 5

Cesta k Temné věži zavede Rolanda do Elurie, kde po útoku mutantů se ocitá v péči řádových sester, které nejsou tak úplně živé. Tento díl bych řekl, že se ze všech nejvíc blíží k hororu, skvělá tísnivá atmosféra lazaretu, kde Roland je prakticky odkázán na milost sester. Rolandova bezmoc je přímo hmatatelná. Další výborné pokračování putování na Temnou věží.


Felipé
24.06.2021 5 z 5

Komiksové zpracování povídky, která mě přivedla k Temné věži, se povedlo na jedničku. Komiks má temnější a strašidelnější nádech než předchozí díly, což mu jen a jen svědčí.

a.k
21.11.2020 5 z 5

Komiksové zpracování úspěšného Kingova námětu. Neohrožený Roland zdolá útok mutantů a před smrtí ho zachraňují řadové sestry. Ty však už dávno nepatří mezi běžné smrtelníky.
Publikace se ke mně dostala náhodou, komiksy normálně nevyhledávám. Ale bylo to vskutku působivé, temné a skličující. Bavilo mě to.

Jaruš7
08.08.2020 3 z 5

Druhý díl v další krkolomně děsivé scenérii.
Nestačí zelená stvoření ještě děsivě řádící řádové sestřičky, na které si před spaním zakážete pomyslet.
Co čekat od virtuality mistrů děsu, jen strach šimrající ego, že tohle ještě snesu a úžas nad fantazii, která dosahuje v kreslené formě nebývalèho zážitku.
Citace :"Už jsem je poslala na sestru C..., teď už je z ní součást jejich medicíny." (šestinozí doktoři)

"Ve světě, který se hnul..."
"Jeho cílem je dojít k záhadné Temné věží, v níž bude moci tento z osy vychýlený svět zase napravit. Klíčem k tomuto cíli je Muž v černém, kterému se Roland pověsil na paty."

Pestře čtivé, coby komiks pro přehlídku gejzírů temné fantazie.

Astonius
22.07.2020 3 z 5

Komiks beru jako velmi okrajovou záležitost k již přečtenému (tak, jako vždy) a ráda jsem se podívala na toto obrázkové ztvárnění, ale můj názor na komiksy to bohužel nezměnilo, pro mne je jediný hlavní příběh vyprávěný textem, klasická kniha a kdybych ho ještě neznala, toto by mi absolutně nic nedalo. Ta magičnost příběhu vyprávěného Kingem tady není obsažena ani trochu.... Dokonce bych řekla, že s Temnou věží v podobě komiksů končím, protože mi to dojem z knih úplně ničí :-)

3DD!3
29.05.2020 3 z 5

Povídku z Všechno je definitivní mám ve velké oblibě, ale komiksu se nedaří vykreslit hororovou atmosféru. Kresba není špatná, spíše mdlá a nestvůry díky ní neděsí. Role broučků stojí jaksi mimo a znovu dostáváme osudovou lovestory (pokolikáté už?). Komiksy o Věži od odchodu Jae Leeho nejsou co bývali.

FireOfFilth
24.05.2020 5 z 5

Další díl o pistolníkovi Rolandovi, který míří k Temné věži je dost odlišný od ostatních. Jedná se o horor a to v pravém slova smyslu.
Po útoku mutantů je Roland zachráněn sestřičkami. Jak postupně zjišťuje nejedná se o klasické sestřičky. Lazaret či jak to nazvat je velmi pěkně vymyšlen a má tu pravou tísnivou atmosféru. Samotné sestřičky jsou také skvěle ztvárněny.
Je jasné, že záchrana nebyla samoúčelná, to brzy Roland zjistí.
Na to, že se příběh odehrává v podstatě celou dobu v lazaretu je opravdu skvělý. Ano máme tu začátek než se do něj dostane a v cca půli knihy flashbacky.
Hodnotím 85%

PrezidentRickS
21.05.2020 3 z 5

Bohužel tohle nebyl Roland jakého známe. Tohle rozhodně nebyl Roland po bitvě na kopci Jericho. Chápu, že v komiksu je to těžší než v povídce, ale ty Rolandovi opravdu hloupé monology jsou na pěst. A při tom by si stačilo jen vyhrát s vypravěčskými bublinami, které zde aspoň trochu připomínají Čaroděje a sklo.

Luigi1
07.05.2020 4 z 5

Rád jsem tento díl dočetl a byl rád,že Roland zvládá nástrahy a léčky

Maedros
25.04.2020 2 z 5

Tak konečně po všech strastech vyšel další komiksový díl.
Musím říct, že pro mě tedy zklamání. Stará série byla fajn, ale tohle natahování příběhů, aby toho vydali co nejvíc, navíc podstatně tenčí knihy za stejné peníze?
Komiks chaotický, že člověk ani neví odkud a jak ho má číst...? Slabé.

Terva
02.04.2020 5 z 5

Muž v černém
prchal přes poušť
a pistolník
mu byl v patách.
Ve světě, který se hnul....

Je zajímavé, že snad jen komiksy od Crwe, rozbalené před předčtením, specificky voní. Je dobré se před ponurým příběhem trochu zfetovat. Úplně jsem v té vůni cítil to napětí, ponurost, beznaděj a vše s příchutí červené růže. Cítil jsem v tom Elurii. Ano, pokud vás to zajímá a postrádáte trpělivost, tak Elurie je základem tohoto příběhu. Spolu ze sestřičkami si toto místo zahraje s Deschainovým Ka-teh. Toto je jejich příběh. A věřte, bude to vskutku smrtelné dobrodružství. Nepochybně se děsíte, co Rolanda čeká.

Citát: Roland byl kdysi čestný muž. Je úžasné, jak dobře umí lhát.

A máte důvod se děsit. Už jen krásné temně barevné zpracování příběhu spolu s nádhernou kresbou vám vžene do srdcí strach. Úplně to na vás ze stránek sálá a to nejen proto, že venku je opravdu vedro a každý nádech mám vžene do plic horký až vařící vzduch a máte pocit, že vám žebra propichují plíce. Tohle prostě s Rolandem musíte prožívat, jinak nesdílíte jeho KA. Tak že, jak se říká, každá brána dobrá, rozumíte? Elurii se prostě nedá vyhnout. Sice zde uctívají člověka Ježíše na kříži, ale Bůh se vždycky napije krve.

Citát: Nenazývej krásným to, co pořádně nevidíš.

Když poprvé v Elurii zřím tři sestřičky, srdce se na chvilku zastaví. Vskutku jsou to nádherná, přenádherná poupátka smrti. Ty rysy, ta roucha, červené růže v klopách a smrt v očích, no Rolande, tohle bude asi tvůj konec. Ale neříkejte, že si myslíte, že by se KA takto k němu zachovalo a neumožnilo mu dojít k Temné věži. Jenže situace vypadá nevábně a osud si tu vybere svou daň. Stephen King zavedl Pistolníka do nepěkné situace. A čtenář i pozorovatel je už teď sám zvědav, zda se z toho potomek Elderův vůbec dostane.

Citát: Milá neznamená normální.

Jsme na mýtině, na konci stezky. Jen osud ví, zda je cesty zpět. Pastva pro oči, duši i mysl. Krásný temný a ponurý příběh plný lásky je u konce. KA nezklamalo a kola se točí dál. To co zůstane v duši je zatím skryto, ale pomalu si to najde cestu ven. Několik citátů je toho důkazem. Vložil jsem je do temného KA Petera Davida. Při čtení této smrtelné ságy jsem poslouchal novinku brazilské death metalové skupiny Sepultura - Quadra (2020) A mimochodem, textově se to k příběhu celkem hodí. Asi je to součástí Ka-teh. Toto rozhodnutí však ponechávám zatím na vás.

Citát: Čas patří Bohu, nikoli tobě. Mýliš se. Čas nepatří Bohu, čas patří Věži.

Anushka1
31.03.2020 5 z 5

Temná věž není vyloženě hororové dílo. Ale tahle kapitola se tomu hodně blíží. Stále mladý Roland se vydává na cestu k Temné věži. Ale bohužel ho jeho cesty zavedou do Elurie, kde se po potyčce s mutanty dostane do péče Sestřiček, které nejsou tak úplně lidé. Zrovna jsem měla rozečtenou knihu Všechno je definitivní, kde se tato povídka vyskytuje. Takže komiks mi to jen hezky obrazově doplnil.

Autoři knihy

Peter David
americká, 1956
Robin Furth
americká, 1965