Temná ukolébavka

Temná ukolébavka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518945/bmid_temna-ukolebavka-64a3fb7867dd2.jpg 4 12 3

Co všechno uděláte, abyste zachránili své dítě? Lidstvo směřuje k vyhynutí. Poslední přirozený porod proběhl před více než dvaceti lety, a aby nyní žena počala dítě, musí projít riskantním procesem umělého oplodnění. Každé novorozeně monitoruje zvláštní úřad a prohřešky proti rodičovským standardům mohou mít nedozírné následky. Proto Kit nikdy dítě nechtěla. Když ale potkala Thomase, všechno se změnilo. Všechno vypadalo růžově. Tak proč teď utíkají? A co když se se svou krásnou dcerkou bude muset rozloučit? Některá rozhodnutí už totiž nejde vzít zpět…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Dark Lullaby , 2021


více info...

Přidat komentář

Madi
21.03.2024 3 z 5

Knížka ma velice zajímavý námět. Člověku si může říkat, že něco takového se nemůže stát, ale kdo ví... Ocenila bych kdyby se dej věnoval samotným Vykonavatelum a vůbec celému systému úřadu na odebírání dětí.

Terkaodkafe
08.03.2024 4 z 5

Čtení Temné ukolébavky je děsivé, ovšem přesto neodložitelné. Zvlášť pokud jste byli někdy rodičem čerstvě narozeného dítěte. Máte pocit, že nikdy nemůžete být dost dobří, že se o toho tvorečka nedokážete postarat a že vše, co děláte, je špatně. Polly Ho-Yen všechna traumata čerstvých prvorodičů dokázala skvěle vepsat do své knihy. A v jejím světě postavy ještě musejí žít s vědomím, že jim stát dítě může kdykoliv zabavit.

Celá recenze v recenzích.


Gabusza
07.03.2024 5 z 5

Tak tohle bylo hustý.
Celý příběh se odehrává v době, kdy lidi už nejsou schopni plodit děti a na starosti je má jistý úřad pro kvalitní rodičovství. Páry tak musí projít náročným procesem umělého oplodnění, kde se vše monitoruje, kontroluje a sleduje!!
Jenže jakmile se jim dítě narodí jsou doslova sledováni na každém kroku, jistými vykonavateli z úřadu, jestli neporušují kvóty a vychovávají dítě podle jejich předpisů, a tohle mě dostalo do kolen!
Jestli je dítě dostatečně oblečené, jestli prospívá, jestli má vhodné domácí podmínky, prostě přehnaná a dokonalá péče, aby mimčo nestrádalo.
Pokud tohle nesplníte, dítě odeberou a už ho nikdy neuvidíte!!

Jako matku mě tohle rvalo za srdce.

Hlavní postava Kit vypráví svůj příběh jak to bylo TENKRÁT a TEĎ.
Vypráví o tom, jak spolu se svým manželem a dcerkou utíkají, aby se vyhli odebráním malé dcerky a sledováním úřadu.

Kniha je čtivá, je sice pochmurná, ale popisuje opravdu to zoufalství matek a otců, jak je těžké žít pod neustálou kontrolou a tlakem, a já doufám, že se to nikdy v našem skoro dokonalém světě nestane.

Určitě stojí za přečtení, kapitoly jsou krátké a já jsem se nemohla odtrhnout, hltala jsem stránku za stránkou a čekala na rozuzlení.

Autorovy knížky

2023  75%Temná ukolébavka

Kniha Temná ukolébavka je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce42x
Chystám se číst38x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x