Tělo člověka

Tělo člověka https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242475/bmid_telo-cloveka-242475.jpeg 1 1 1

Román o problému lidí, odsouzených k trestu smrti. Mají dilema, zda posmrtně věnují své tělo k vědeckým účelům pro prospěch lidstva.

Přidat komentář

roso.mak
20.07.2022 odpad!

(SPOILER) A) anotace je lživá
Odsouzenci na smrt nemají na výběr. Prostě jsou "usmrceni" určitým způsobem, aby mohli být oživeni a zároveň před veřejností být vydáváni za mrtvé a následně jsou odvezeni do Institutu, kde je doktoři cíleně nakazí nejrůznějšími smrtelnými nemocemi, aby se je pak mohli pokusit experimentálně léčit. Prostě laboratorní krysy s požehnáním vlády. A zápletka je založena na tom, že do Institutu přivezou oživeného milence dcery ředitele.

B) až posud dobrý, vypadá to zajímavě, ale...

Celé je to napsané naprosto na h*vno. Příběh je složen z filozofických blábolů bez rozumového základu, celý Institut funguje naprosto zmateně a jako laboratoř naprosto na houby a jednání lidí tam absolutně postrádá jakoukoliv racionalitu.

Vrcholem všeho je, když se dcera přihlásí dobrovolně k experimentu s rakovinou, aby zachránila svého milence, protože je přesvědčená, že jeho ženu zabila vlastně ona. Což je fakt, který se tam vynoří vyloženě proto, že se autorovi zasekl příběh a musel to nějak pořešit.

Zní to logicky? To těžko. Protože její drahý otec bez mrknutí oka souhlasí s tím, že jeho dcera vypije nějaký dryják, po kterém má šanci 50 na 50, že umře, protože on si blbě označil lahvičky a teď neví, která je která. Ty vole, to je přesně to, co chcete udělat vlastnímu dítěti. A ona samozřejmě umře. A navíc se samozřejmě ukáže, že byla nevinná. Protože, to je k*urva tragédie a to se prostě musí.

C) zločin a trest? To těžko...
Institut zavřou a happy end s lékem proti rakovině se nekoná, protože pan doktor je nejen tak blbej, že si neoznačí lahvičky a musí kvůli tomu zabít vlastní dítě, ale ještě je tak blbej, že vlastně nic neobjevil. A když se mu konsorcium vysměje, tak se zblázní. Jakože trest za jeho hříchy? To jako fakt?

D) když je autor jen slovní onanátor...

...tak vznikají takovéto knihy. Akorát se rozčílíte. Nečtěte to.

Autorovy další knížky

F. E. Šaman
česká, 1889 - 1942
1946  0%Tělo člověka
1937  100%Můj kamarád pánbůh
1941  0%Svatý Fábera
1938  0%Kokrhající slepice
1937  0%Dělník Závada

Kniha Tělo člověka je v

Přečtených1x
Knihotéce3x