Těla, samá těla...

Těla, samá těla... https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41783/bmid_tela-sama-tela-UkE-41783.jpg 3 20 3

Po dlouholetém pobytu ve vesmíru přistává na Zemi kosmická loď Terra. Členové posádky nacházejí Zemi a pozemskou civilizaci v úplně jiném stavu. Země byla v minulosti skoro zničena díky nevydařeným energetickým experimentům. Lidé, kteří přežili zhoubné působení slunečního záření, žijí primitivním způsobem v harmonickém soužití s přírodou na troskách bývalých měst. Kapitán Terry – Peter Stagg je vybrán jako symbol kultu plodnosti, který vyznávají obyvatelé na území bývalých Spojených států. Toto postavení přináší Petrovi nevyčerpatelnou sexuální zdatnost, ale také pravděpodobnost konce ve formě rituální oběti.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Aradan
Originální název:

Flesh , 1960


více info...

Přidat komentář

Luigi1
22.01.2024 2 z 5

Tak tohla se vúbec nepovedlo

TERRORDROME
03.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Po nejakých tých 800 rokoch vo vesmíre a mnohých dobrodružstvách na emzáckych planétach sa astronauti konečne vracajú na zem a sú v háji, lebo tu vládne antitechnologická náboženská spoločnosť čo radi swingers párty a z ich kapitána urobia svojho rozsievača semena s implantovaným parožím čo mu dáva sexuálnu silu ošukať celé dediny. Rozhodne bolo zábavné sledovať ako ten chudák neustále plánuje útek, ale tie sakramentské hormonálne parohy ho nútia iba súložiť. Zbytok posádky sa tiež snaží nájsť si svoju cestu, ale všetko sa obracia iba v hnoj a najhoršie dopadne ten pánbíčkar čo skončí ako znásilňovač. Aké poetické. Budúcnosť je temnejšia než Afganistan a tak je jedinou možnosťou útek z planéty na nejakú inú. Celkovo zaujímavá story, ktorá však pôsobí ako hrubý náčrt niečoho obsiahlejšieho, lebo jednotlivé prvky a reálie nového sveta sa tu len tak mihajú a jediná vec okrem sexu ktorej sa venuje trochu väčší priestor je nová brutálnejšia verzia baseballu. Taká jednohubka, skoro ako Kotleta zo 60-tych rokov.


RickyRicardo
19.03.2021 odpad!

Přihlouplé, zmatené, nechutné. Když se zdálo že vzešla mizivá jiskřička nadšení tak zase rychle zhasla. Takový příběh někoho baví? Tohle snad nemohl autor myslet vážně.

Autorovy další knížky

Philip José Farmer
americká, 1918 - 2009
1993  82%Řeka zmrtvýchvstání
1992  74%Stvořitel vesmíru
1993  73%Kamenný bůh
1993  70%Brány stvoření
2002  72%Temný záměr