Muž bez tváře

Muž bez tváře https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495216/bmid_muz-bez-tvare-Sbj-495216.png 4 112 32

Teitová a Lehmann série

1. díl >

Jeden z žáků učitele Lasseho Espersena najde při exkurzi v přílivové zóně kus od břehu mrtvé tělo. Vzápětí však vše kolem zahalí mlha, ze které se vynoří postava bez tváře a na Lasseho zaútočí. Když se učitel probere z omráčení, je jeho žák pryč. A není to první dítě, které se v Melumu, provinčním městečku na západním pobřeží Jutska, pohřešuje. Už o rok dříve zmizela šestiletá dívenka, která se dosud nenašla. Vyšetřování se ujímá mladá dánská vyšetřovatelka Lykke Teitová spolu se zkušeným německým policistou Rudi Lehmannem, neboť mrtvola ležela přímo na hranici. Mohou jen doufat, že se jim společně podaří vraždu objasnit a najít nezvěstného chlapce dříve, než bude pozdě. Mezitím však dojde k dalším dvěma vraždám a teprve pak začnou policisté konečně tušit, odkud vítr vane. Úvodní kniha ze série detektivních románů, kde hlavní roli hraje dvojice vyšetřovatelů: mladá Dánka Lykke Teitová a Němec Rudi Lehmann z policie Flensburg.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Mand uden ansigt , 2021


více info...

Přidat komentář

ChristineGilgun
23.03.2024 5 z 5

Tak tohle bylo skvělý. Kvalitní severská detektivka se super dvojkou detektivů. A jelikož mi Rudi chybí už teď, chvátám pro druhej díl!

iv.ča
10.01.2024 5 z 5

Tak tohle byla jízda!!!! Skvělá severská detektivka. Zapisuji autora do mých oblíbených.


FilipHaring
09.12.2023 4 z 5

Úvodné dielo autora, myslim v celku povedené. Postavy Lykke a Rudi som si hned obľúbil. Dej dobre vystavaný ale na tom konci my to tak uplne nesedelo. Autor určite potenciál ma. Dávam 4/5

marekB78
07.12.2023 5 z 5

První knížka od autora a hned povedené dílo :) Knížka mě bavila, držela v napětí, obě hlavní postavy jsou sympatické... Co víc si přát :)

babicka_amalka
19.11.2023 5 z 5

povedená detektivka, příjemní protagonisté, udrží v napětí;
už se těším na další díl;

barusak1
22.09.2023 5 z 5

Teda ... skvělá kniha. Vyšetřovatelé jsem si zamilovala, velmi příjemná dvojice. Skvělé prostředí a děj i když smutný tak velmi povedený. Vřele doporučují

adabraz
13.09.2023 5 z 5

Skvěle napsaná, brutální detektivka. Opravdu doporučuji.

GYROTOURBILLON
25.08.2023 4 z 5

Já dnes budu souhlasit s Duchoslp.

konicekbily
08.07.2023 5 z 5

Detektivka zatím mnou nečteného spisovatele se četla dobře, dobrý styl. bez zbytečné vaty a neustále se něco děje. další díl bych si rád přečetl.

aneta.giraffe
26.03.2023 5 z 5

Čtivá knížka, popravdě mě mile překvapila. Zasazeno do zajímavého (a dost ponurého) prostředí. Jako bonus je detektiv Rudi fakt sympaťák. ;-)

Monni
08.03.2023 4 z 5

Říkala jsem si, že nebudu rozečítat tolik nových sérií tento rok a hele, dvě knihy po sobě a obě první díly sérií :D. No co už, stane se :D. Každopádně kniha mě velice bavila a obě hlavní postavy mi jsou mi velice sympatické. Což se moc často nestává. Téma dětských obětí je pro mě celkem náročné (jako matka tří dětí jsem citlivější na toto téma) a u některých detailů jsem měla slzy v očích a to co potkalo Lykke? Tak u toho se mi slza vykoulela. A finální chování otce jsem chápala a obdivovala trochu mě i mrzelo, že to nedotáhl do zdárného konce. Každopádně vyšetřovací dvojice je skvělá a celou dobu jsem přemýšlela, kdo je viník a každou chvilku přehodnocovala, kdo by to mohl být :D někdy jsem z toho byla naštvaná, že mi to nejde uhodnout a to mě po přečtení knihy vždy rozesměje. Ke konci už je jasné, kdo to je a líbilo se mi, že jsem na o pořádně přišla v podstatě zároveň jako Rudi a Lykke. Už se těším na pokračování.

Gibis
11.02.2023 5 z 5

Moc dobrý začátek nové série. Je pravda, že o dětských obětech se nečte úplně lehce a tady je pachatel a jeho praktiky dost hrůzný, ale autor se v tom naštěstí moc podrobně nepatlá. Na druhou stranu je tady hodně osvěžující humor německého detektiva Rudiho, je to opravdu veselá kopa a to knížce dodává trochu odlehčení a nepůsobí jen depresivně, jak to často u severských detektivek bývá. Takže za mě dobrý a na Lykke a Rudiho se těším v pokračování!

miloslav5679
04.02.2023 5 z 5

Dobrá detektívka od mne neznámeho autora. Kombinácia nemeckého detektíva s dánskou kolegyňou zafungovala a aj prípad bol dobrý a dobre sa čítal. A hoci to vyzeralo, že to nemá ako pokračovať našiel som, že v originále je už druhý prípad. Dúfam, že ho čím skôr preložia

Evule *
01.02.2023 5 z 5

Napínavé a velmi čtivé, některé pasáže na mě pěkně drsné. Kniha mě opravdu chytla a musela jsem číst a číst. Autora přidávám do oblíbených a těším se na další příběh s touto mě velmi sympatickou dvojicí.

berila
21.01.2023 5 z 5

No tedy, tohle je výborný začátek série. K přečtení určitě doporučím.

pearlness
18.01.2023 5 z 5

Po hodině psaní komentáře, jsem zjistila, že se nenahrál‍️ .Tak se do toho pouštím znovu…autor si to zaslouží.

Když zmizí beze svědků malá holčička na venkově, kde se nezamykají dveře, protože se všichni znají, místní to zasáhne. Rodina zmizelé se rozpadne a místní policisté, kteří na nic nepřijdou, dostanou nálepku “neschopných”. Život se v Melumu pomalu vrací do normálu, když po roce zmizí ve stejné oblasti další dítě - chlapec. Tentokrát je u toho ale svědek, chlapcův učitel, který ho doprovázel, a únosce se zhmotňuje - obří muž bez tváře. Situace se ale zkomplikuje, protože těsně před únosem objevil učitel s chlapcem na odlivem odhaleném dně mělčinového moře v písku zahrabanou mrtvolu muže, který nezemřel přirozenou smrtí. Vypadá to, že únosce chlapce ji hlídal. Mrtvý byl příležitostný dealer, který mohl mít nepřátele v podsvětí. Na pomoc místním “neschopným” policistům přijíždí dánská asistentka státní policie, která shodou okolností mrtvého osobně znala, a zkušený německý kriminalista, protože mrtvola ležela na hranici obou států. Lykke a Rudi si padnou hned do oka (mé sympatie mají hned od začátku taky) a rozjíždí se pátrání po únosci/únoscích dětí a vrahovi/vrazích. Přitom vypadává jeden kostlivec ze skříně za druhým a dochází i k dalším vraždám. Lykke a Rudi jsou tedy na správné stopě, někdo se snaží “ochránit” své temné tajemství.

Autor je pro mě příjemným překvapením. Únosce jsem tušila už zhruba od první třetiny knihy, přesto byl pro mě závěr nečekaný. Přízraky z minulosti obou vyšetřovatelů určitě autor nenastínil jen tak a znovu se vynoří. Předpokládám, že to budou náměty pro další pokračování románu. A víte co? Už se těšíííím!!!

Duchoslp
10.01.2023 4 z 5

Za mě zajímavý začátek nové série. Nezkušená vyšetrovatelka, kterou doplňuje stárnoucí německý kolega. Dohromady se ale skvěle doplňují. Nechybí ani pár kliček, kterými se nenechají zmást

Izu
09.01.2023 5 z 5

Po delším čase zase čtivá a uvěřitelná detektivka.

85098211
20.12.2022 5 z 5

(drobné spoilery)
Knihu jsem poslouchala jako audio v němčině a byla opravdu hodně dobrá nejen po obsahové stránce, ale i výborně načtená ;-). Hned první kapitola, ve které učitel Lasse Espersen a jeho jedenáctiletý žák najdou mrtvolu zabitého muže, je fakt napínavá. Vzápětí nato se seznámíme s vyšetřovatelkou Lykke Teitovou, které je případ přidělen. Protože se však odehrál přímo na hranici Dánska s Německem, nebude se s ním muset trápit sama ;-). Přijede ji totiž podpořit německý kolega Rudi Lehmann, který je podstatně starší než ona. Ale podle mého názoru jsou oba sympaťáci hned na první dobrou ;-). A taky si skvěle sednou. Snaží se najít nejen vraha, ale také pohřešované děti. No a potom dojde k dalším dvěma vraždám...
Případ má také vynikající atmosféru, úplně jsem tu mlhu měla před sebou ;-). Vyšetřování je spíš klidnější, prostě taková klasická detektivka ze současnosti. A opravdu moc se mi líbilo, že se čtenář dozví celou řadu detailů ze života obou vyšetřovatelů - to je dělalo ještě lidštějšími. Na závěr tedy hodnotím plným počtem a pevně doufám, že brzy vyjde i další kniha z této nové série. Protože pokud ano, já si ji rozhodně ujít nenechám :-).

alzbeta4340
13.12.2022 4 z 5

Mladá dánská vyšetřovatelka a postarší německý inspektor dostali na starost případ mrtvého muže nalezeného na pobřežní hranici obou států a s ním související pátrání po ztracených dětech. Autor zvolil formu odpočinkové detektivky, příběh není nadmíru drastický ani překvapivý. Čte se ale dobře a snadno. Ráda si pořídím i další díl.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány dánská literatura

Autorovy další knížky

Dennis Jürgensen
dánská, 1961
2022  86%Muž bez tváře
2024  88%Holubí krev

Kniha Muž bez tváře je v

Právě čtených4x
Přečtených130x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených7x
Knihotéce140x
Chystám se číst146x
Chci si koupit29x
dalších seznamech3x