Tatra kolem světa

Tatra kolem světa https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102734/bmid_tatra-kolem-sveta-vzJ-102734.jpg 4 15 6

Cestopis o české expedici, která vyrazila kolem světa s vozem Tatra 815 v roce 1988, aby získala zakázky a kontakty pro tehdejší výrobky. Ačkoliv svůj úkol splnila, tak po návratu v roce 1990 nebyla nikdy doceněna.

Přidat komentář

GYROTOURBILLON
14.08.2022 5 z 5

Super cesta , knižně pěkně popsaná...
Za mně plný počet * a souhlas s erupce.

JiříŠkorpík
29.05.2019 4 z 5

Za prvé, už na první pohled je poznat, že kniha měla těžkou cestu na svět; porovnejme její fyzickou podobu třeba s knihou Dobré ráno Afriko, také od Bárty. Při čtení je to ještě patrnější, například očividně vynechané odstavce, a uvnitř odstavců jakoby docela často chyběly věty a myšlenky nejsou dokončeny. Za druhé je to pecka. Jediná kniha o expedici Tatra klem světa popisující celou cestu (kromě Argentiny, kterou autor vynechal). Tento typ cestopisu plný technických detailů mě baví a navíc v dětství byla plechové autíčko tatry kolem světa můj nedostižný sen a teď mám alespoň tu knihu. S touto knihou se navíc vrátíte do myšlení Čechoslováků v osmdesátých letech – takto jsme skutečně viděli svět.


erupce
30.01.2017 5 z 5

Dech deroucí pokračování Tatrovácké Story kolem světa. Prvních 77stran je však dá se říci jen stručným shrnutím toho co Stanislav Synek již prezentoval v prvním díle vyjma úvodních stran které jsou věnovány Františku Jenišovi, který nešťastně zahynul v Pákistánu. Nic to však nemění na tom, že kniha je pěkně napsaná a vyprávění z cesty má spád od začátku až do konce. Rozhodně knihu mohu jen doporučit.

jiri.janak
01.03.2015 3 z 5

Pro mě trochu nevyrovnané. Byly kapitoly, které se četly samy, byly krásně popisné a zajímavě napsané, že si člověk mohl vše krásně představovat; a pak byly kapitoly kterými se člověk tak nějak prokousal. Trochu mi vadilo že občas se v rámci jedné kapitoly opakovaly popisy toho samého - jakoby autor vzal dva své články a zapojil je za sebe, aniž by si všimnul že v obou zmiňuje tu samou věc. A taky bych chtěl vědět víc o tom "co se skutečně dělo na palubě auta". Celkově takový průměr, pěkný na proložení čtení jiných knížek.

Dera
12.11.2013 3 z 5

Muselo to být skvělé dobrodružství! Tři roky života v náklaďáku a "brutální poznávačka" kolem celého světa. Kdybych měl tu možnost, asi bych se zúčastnil. Ty dojmy a zkušenosti... Prostě úžasné!

Martin_Happy
02.01.2012 4 z 5

Silně emotivní kniha v některých momentech. Ať už při smrti jednoho člena expedice, nebo ten slavný nepovedený návrat, kdy se k účastníkům zachovali státní představitelé dost macešsky.