Tarot skrytých světů

Tarot skrytých světů https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141297/bmid_tarot-skrytych-svetu-rck-141297.JPG 5 15 8

Kniha a 78 karet. Vydejte se do fantastického světa vašich nejhlubších snů... kde se motýli vznášejí na mlžném oparu, jenž hoří rudou září vycházejícího slunce. Do míst, kde pokroucené větve sahají až k třpytivým nebesům, víly tenké a pružné jako vrbové proutky tančí ve vzduchu a duchové stromu zpívají z posvátného dubu. Vkročte do stínů vašich snů – a probuďte se do pravdy. Tento úžasný nový tarot vytvořený uznávanou malířkou Stephanií Pui-Mun Law na základě Rider-Waite tarotu v sobě snoubí asijský, keltský a fantazijní výtvarný styl a je prostoupen univerzálními symboly, které nacházíme v pohádkách, mýtech a folklóru mnoha kultur po celém světě. Sadu karet provází příručka s inspirativním výkladem významu každé karty od samotné autorky obrazů. Součástí příručky je také úvod světové odbornice na tarot Barbary Moore, který zahrnuje základní informace o tarotu, rady, jak z karet číst a čerpat poznání, a konečně praktické způsoby vykládání. zdroj: www.kosmas.cz... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Synergie
Originální název:

Shadowscapes Tarot , 2010


více info...

Přidat komentář

Atanone
02.03.2020 5 z 5

Děkuji evelýny, bez jejího komentáře ( který můžu zfleku podepsat) bych ani nepřišla na to, že je tato sada v češtině, protože já ji mám v AJ a nenapadlo by mě ji hledat.
Takže spěchám, abych doporučila. Pro mě je vlastně splněným přáním, protože jsem po ní toužila od chvíle, co ji Stephanie Pui Mun Law začala malovat a připutovala ke mně opravdu zajímavým způsobem.
Vždy jsem na Stephaniiných obrazech obdivovala, jak ŽIJÍ. Země, vzduch, stromy, kameny, vše je plné malých postaviček, které vzbuzují dojem pohybu. Pro mě osobně je to zároveň trošku problém, protože to odvádí pozornost a někdy místo abych dumala nad smyslem, rochním si nad obrázky.
Stephanie "sbírá" pověsti a legendy a ve svých malbách a kresbách je propojuje. Její obrazy jsou mystické a plné hlubších významů. Stejně tak působí tato tarotová sada. Přiložená knížka spíš směřuje do duchovních sfér, k zamyšlení.

evelýny
07.09.2019 5 z 5

Moje v pořadí druhé vykládací karty. Učarovaly mi snad svojí mystičností, tajuplností, protože již v prodejně v mojí mysli vytanula bájná Atlantida.
Někdy se musím ponořit hodně hluboko, abych objevila poztrácené perličky v mém a někdy i cizím náhrdelníku.
A velmi se mnou rezonuje i doprovodný text v přiložené knížečce.


crazyslunicko
08.06.2017 5 z 5

Zaujaly mě na první pohled krásné obrázky. Moc se mi líbily. Jsou to již moje několikáté karty, ale tyto jsou velice zdařené. Karty velice podporují fantazii a člověk má pocit, že se do nich musí vnořit, aby pochopil význam. Výklad je perfektní, sedí podle autorky.

LordSnape
13.02.2017 5 z 5

Moje druhá sada a mám jí snad ještě radši, než tu Steampunkovou. Obrázky samotných karet jsou naprosto dechberoucí a úžasné. Úvod do samotného vykládání a typy výkladů jsou dostačující, nicméně mi trochu chybí vysvětlení významu karet malých Arkán + jejich čtyř skupin a Arkán velkých, což bylo v knížce u SP sady lepší. Co se týče charakteristik jednotlivých karet, tak zrovna u dvorních figur se autorka kreseb nechala unést a nevysvětlila nic k jejich významu, což může začátečníky mást. Samotná práce s nimi je ale skvělá. Začátečníkům pomůže spíše učebnice výkladu, než samotná brožura.

Varvara
30.07.2016 5 z 5

I když jsem se zařekla, že další tarot už si pořizovat nebudu, tak po asi roce jsem to nevydržela a tenhle krásný balíček se ocitl v mé sbírce. Věděla jsem o něm už dřív, ale pastelové obrázky se mi zdály příliš nevýrazné. Preferovala jsem karty "kouknu a vidím". Tady se musím vnořit do každé karty - a je to tak dobře! Protože "vše je zapomenuto" a karty tak jakoby nově objevuju. Jasně, to je tak s každým tarotem, neb každý má svůj způsob vyjadřování. Ale tady je to (pro mě) extrémní, protože karty jsou převážně snové, bez pevných kontur.
A karty se mi líbí moc. Třeba ztvárnění Smrti je jedno z nejúžasnějších, jaké jsem viděla! Samozřejmě je na nich spousta víl a skřítků a také zvířat, která nemají vždy úplně běžnou podobu.
Sedí mi i významy karet, jak je popisuje Barbara Moore.
95 %

Tatsume
03.06.2016 5 z 5

Nádherná a propracovaná sada karet v pastelových barvách, velmi přátelská a plná fantazijních výjevů. Možná i malinko kýčovitá, ale mezi taroty neobvyklá. Doprovodná knížka je sice malá formátem, ale nikoliv tím, co obsahuje.

martunka
15.01.2015 5 z 5

Nádherné karty. Opravdu se moc povedly.

RenataP
30.11.2012

Je to jedna z nejnádhernějších karetní sad vůbec. Úžasné živé zpracování vydává neskutečnou energii. Knížka je sepsána citlivě, čtivě a je doslova nabita pozitivní energií. Výtvarná stránka je úplně bez komentáře, to jsou jedny z nejkrásnějších obrazů, které jsem kdy viděla.