Tarantino o Quentinovi

Tarantino o Quentinovi https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525543/bmid_tarantino-o-quentinovi-6544af51cea5e.jpg 4 11 5

Necenzurovaný komiksový výlet do duše slavného režiséra. Vizionářský filmař. Popkulturní ikona. Kontroverzní provokatér. Pošuk z videopůjčovny. Se jménem Quentina Tarantina se pojí mnoho divokých přízvisek, ale skutečně ho poznáte jen prostřednictvím jeho děl. Připomeňte si s tímto komiksem filmy, které kinematografii změnily jednou provždy! Během krvavé jízdy kompletní Tarantinovou tvorbou odhalíte jeho inspiraci, životní příběh, tutlané historky z natáčení i šťavnaté detaily z Hollywoodu. Pro obdivovatele tarantinovek i vášnivé cinefily naprostá nezbytnost.... celý text

Literatura světová Komiksy Biografie a memoáry
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Quentin par Tarantino , 2022


více info...

Přidat komentář

Zemlja
21.03.2024 5 z 5

Tak jsem se radovala, když jsem ji dostala! Jen titulní stranu jsem "luštila" asi půl hodiny - co na co odkazuje. Mám ráda filmy QT, takže bylo pošušňáním číst a prohlížet si o nich další informace. Krásná grafika, hezké písmo, bohužel i několik pravopisných chyb proniklo, ale to zážitek nezkazilo. Při sledování, opětovném, Tarantinových filmů budu dávat ještě větší pozor, abych zachytila vše, co dalšího kniha prozradila. Nádhera, doporučuji!

PetrCepek
14.02.2024 5 z 5

Chtěl jsem stručně napsat "Luxusní záležitost", jenomže to už zde učinila jedna knihovnice z Turnova. Mám pro filmy QT velkou slabost a autor tohoto komiksu nepochybně také, tudíž jsem se skvěle pobavil a navíc dozvěděl řadu nových zajímavých informací.


blackoutzuzi
09.02.2024 5 z 5

Top top top top top!!!

Graficky perfektní, nadupaný informacemi, byla jsem fakt překvapená, že jsem se dozvěděla spoustu nových věcí, to jsem nečekala:)) Třeba proč už se Uma Thurman po Kill Bill neobjevila a nejspíš ani neobjeví v žádném Tarantinově filmu? S tím souvisí otázka - jaký byl Tarantinův nejhorší den v životě? Co si mají diváci myslet o scéně Bruce Leea v Tenkrát v Hollywoodu? Jak se Quentin vyjádřil k tomu průseru s Weinsteinem? Jak reagoval Samuel L.Jackson a Leonardo DiCaprio na své role v Djangovi? Kdo je podle Tarantina jeho nejlepší postava, kterou vytvořil?

Já jsem totálně nadšená, užívala jsem si každou jednu stránku! Miluju, Tarantino je můj největší #crush #idol #platonickalaska navíc mu ta režie fakt jde:)))))
A že spousta lidí kritizuje jeho filmy, že "jsou tak moc plné násilí? Proč jen do nich cpe tolik násilí?"

Jak řekl sám QT "Because it's so much fun"! :)))))

iceVS
26.01.2024 5 z 5

Luxusní záležitost.

Adam84
15.01.2024 3 z 5

Tarantinova biografie, která svou komiksovou formou tvořenou spousty různými kreslířskými technikami neurazí, vždyť ono se právě takové zpracování k jeho tvorbě docela dobře hodí.

U knihy si ale přijdou na své, jen opravdoví fanoušci filmů Quentina Tarantina, kteří jsou s jeho tvorbou již blíže seznámeni. Ti se dozví o oblíbeném režisérovi a jeho práci, inspiraci, vztazích s herci či producenty dost (snad více než bych čekal ze zvolené formy), ale je dobré mít na paměti, že na nějaký plnohodnotný životopis v komiksu samozřejmě nemůže být prostor.

Štítky knihy

Quentin Tarantino, 1963- grafické romány

Autorovy další knížky

2023  89%Tarantino o Quentinovi
2024  73%Zabijáci nacistů: ministerstvo špinavé války

Kniha Tarantino o Quentinovi je v

Právě čtených1x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x