Tanky zasahují

Tanky zasahují https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163316/bmid_tanky-zasahuji-163316.jpg 3 7 3

Populární výklad přibližuje historický vývoj tanku, který zasáhl poprvé do bojů v r. 1916. Hodnotí výsledky, kterých tanky dosáhly v první světové válce, sleduje jejich vývoj v meziválečném období a ukazuje význam tanků.

Přidat komentář

jihocechHonza
05.07.2018 5 z 5

Ta ideologie tam je, ale na takhle tenkou brožurku, spousta faktů a bylo to i docela čtivé.

Stromolezci
06.09.2017 3 z 5

Poznamenáno dobou vydání, takže sovětské tanky jsou samozřejmně hodnoceny jako nejlepší. Ale na druhou stranu jsou tu uvedeny tanky všech států s jejich významnou výrobou - především GB, USA, SSSR, Francie...ČSR.


shmaic
11.01.2016 2 z 5

Téma má ohromný potenciál, který autor ani zdaleka nevyužil. Několik prvních stran se jeví jako objektivní četba, potom to ale začne. Žvásty o obraně socialismu, SSSR vyhrál 2. sv. válku, unikátní zbraně a výrobní potenciál SSSR a tak dále. Jenže právě kvůli této demagogii stojí zato publikaci přečíst a uvědomit si tak, jaké břečky museli naši rodiče vnímat. Koneckonců 100 stránek, ze kterých je cca 70 textu s vysokým řádkováním posloužilo na cca 4 večery jako dokonalé a rychlé uspávadlo, plus musím uznat, že uvnitř jsou 3 moc pěkné obrázky.

Obtíže, se kterými se potkává úsilí sjednotit tankovou výzbroj v rámci aspoň některých států Severoatlantického paktu, vyplývá z povahy kapitalistického systému, ve kterém nakonec zájmy konkurence a zisku mají větší váhu nežli potřeby spolupráce.
Socialistické obranné společenství má všechny předpoklady k tomu, aby konstrukci a výrobu tanků i dalších obrněných vozidel odpovídajícím způsobem rozvinulo. Hlavní zárukou toho jsou zkušenosti a konstrukční i výrobní potenciál Sovětského svazu. Ani další socialistické země nezůstávají přitom stranou, ale přispívají podle svých možností k tomu, aby tanková vojska armád Varšavské smlouvy, bude-li toho třeba, zůstala mohutnou údernou silou internacionální obrany socialismu.