Tanečnice z Moulin Rouge

Tanečnice z Moulin Rouge https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508937/bmid_tanecnice-z-moulin-rouge-ARw-508937.jpeg 3 21 6

Paříž 1882. Louise Weberová vyrůstá jako dcera pradleny v naprosté chudobě. Odmala je však zapálená pro tanec. Náruživě navštěvuje bary a kavárny na Montmartru a za podpory umělců, jako Renoir a Toulouse-Lautrec, se stává hvězdou Moulin Rouge. Poté co zatančí před perským šáhem, je z ní rázem mezinárodně uznávaná královna kankánu. Trápí ji však strach, že opět upadne do chudoby. A tak dává všechno v sázku: bohatství, štěstí - i lásku svého života…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Die Tänzerin vom Moulin Rouge , 2021


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
22.04.2024 4 z 5

Příběh začíná malou Louisou,která musí pracovat aby se svou matkou uživili,ale sní o bohatství a slávě pro sebe a svou matku.Jenže její matka si pro ni už má řešení,ale Louise se to nelíbí a proto uteče.Jenže i když je slavná,je bohatá,neví si tu slávu udržet a po slávě následuje pád.Je to pěkný příběh,ale je to i smutný příběh jedné královny tance.

uzivatel1190
17.04.2024 2 z 5

Bohužel jsem po pár stránkách zavřela, velmi zdlouhavě psané, příběh sliboval hodně, bohužel styl psaní mě vůbec nezaujal.


Alaglesia
30.03.2024 2 z 5

Příběh Louise nebyl jednoduchý. Začátek příběhu vypadal slibně, že bude mít tempo a bude gradovat. Bohužel. Příběh měl celou dobu stejnou tendenci, byl zdlouhavý, místy melodramatický, od poloviny knihy jsem už jen prolitávala stránky, zda mě něco překvapí. Nic. Ze série knih o zajímavých osobnostech pro mě byla tahle zklamáním.

Marsí5
30.05.2023

Kniha je vyprávěna románovou formou a sama autorka přiznává, že zachovala důležité životní milníky Louise, ale část příběhu upravila podle vlastních představ.

Život se s hlavní hrdinkou nemazal, ale dokázala se s ním poprat a dost dlouhou dobu vyhrávat. Bohužel si včas neuvědomila, že jsou i důležitější věci než sláva a pozlátko a že některé změny neznamenají nebýt sám sebou....

Příběh byl určitě zajímavý, líbilo se mi, jak autorka nastínila tehdejší dobu. Na druhou stranu myslím, že některé části byly zbytečně zdlouhavé a nevadilo by mi, kdyby se pár stránek ubralo :-)
3,5*/5*

Majka1979
17.03.2023 5 z 5

Príbeh Louise, mladého dievčaťa, ktoré to v živote nemalo vôbec jednoduché. Musela už vo veku 16 rokov robiť ťažké práce a bola tlačená do niečoho, čo ona sama nechcela. Túžila po niečom inom. A skúsila toho veru veľa. Hoci niekedy bola priamo v ohrození, tak nemala strach. Zvládla to. Najhoršie rozhodnutie ju však ešte len čakalo - odovzdá svoj život mužovi, ktorý je podľa jej matky ten, čo sa o ňu postará a aj o jej matku? Alebo sa rozhodne ísť svojou cestou a to bude znamenať, že bude zavrhnutá vlastnou matkou? Tak isto dopadla jej sestra, ktorá už dlho nie je v kontakte s matkou.
Louise nemá veľa času - sen alebo povinnosť k matke?
Táto dilema sa jedného dňa stane pre ňu viac než ťažkou, ale jej rozhodnutie zmení jej život. A či už pozitívne alebo negatívne, to už si prečítate v tejto knihe :)

alnahu
10.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Příběh Louisy Webervé,začíná v malém městečku u Paříže roku 1882,kde se jako ostatní chudé ženy živí jako prádelny.Louisa se dokázala svému osudu postavit a věřila jen sama sobě. Tančila,protože to pro ni byl jediný způsob bytí.Za podpory umělců se se až do Moulin Rouge,kde se stane hvězdou a stane se královnou kankánu.Příběh zajímavý,ale nebyl pro mne tak čtivý.

Autorovy knížky

Tanja Steinlechner
německá, 1974
2023  62%Tanečnice z Moulin Rouge

Kniha Tanečnice z Moulin Rouge je v

Právě čtených3x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce77x
Chystám se číst88x
Chci si koupit25x
dalších seznamech1x