Tance

Tance https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268426/bmid_tance-268426.jpg 3 9 2

Tance nabízejí básně autorky, která má muže, děti, zahradu, přítelkyně, své stesky i transy, která dovede prožívat barvy a složitosti světa a zaujatě, přitom čitelně o nich psát.

Přidat komentář

Lenka4
01.02.2022 2 z 5

Zážitkům z Thajska by možná více slušela prozaická podoba. Do té stávající se nepodařilo vpravit dojmy a atmosféru místa natolik, aby se přenesla i na čtenáře. Ve stejně nevzrušivém rytmu se sbírka nese až do konce. Po zavření knihy její obsah rychle mizí v zapomnění.

Bonda
16.03.2018

Nejvíc mi utkvěla jemně dávkovaná, ale dobře působící hravost-uvolněnost, kdy od chmurného tónu i tématu básnička na podnět slova "přírodopis" odběhne ke slovu "dopis", a ten jí zase dodá impuls k nečekanému odskoku úplně jinam. Ale nakonec se všechno propojí; vůle řečí naznačit návaznosti a spojit jednotlivosti do životního příběhu je zřetelná. Vzpomínky na sebe jako na malou holku, pozdější rány, které na čas znecitliví tkáň, touha rány odkrýt, ať z nich prýští, pocit ulovené štiky, která ještě na háčku udává tempo, pocity tlaku a sevření, touha povolit se z něj a vyvázat se... a chvíle, kdy se to daří. Třeba klidným pozorováním druhého při dialogu, až se změní skupenství situace a nastává "nové časování a skloňování". Nebo objevením pocitu možného opojného "propadání, dání" v několika osobních situacích během dnů v přírodě a na cestách.