Takoví jsme my - čeští čtenáři

Takoví jsme my - čeští čtenáři https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162455/bmid_takovi-jsme-my-cesti-ctenari-wsq-162455.jpg 2 3 2

Autor – známý svou činností zejména v oblasti literatury pro děti – v úvodních kapitolách všeobecně rozebírá literární produkci českých nakladatelství od roku 1989 a její ohlas u čtenářů a dochází k závěru, že by o tom měl promluvit čtenář sám. Nepříliš známé nakladatelství Adonai proto položilo konkrétním zájemcům (s uvedením jejich plného jména a částečné adresy) tři otázky na téma kultura. Zveřejněné odpovědi tvoří další část publikace. Rozbor se snahou o určitou sumarizaci a statistiku provedl autor v závěrečné části – s výsledkem, že ještě není pozdě a stojí za to i v době počítačové a internetové kultury i bulvárního čtiva vydávat knihy nejen pro co největší finanční zisk nakladatele.... celý text

Přidat komentář

Aliii
21.11.2019 1 z 5

Tak tahle kniha byla velké zklamání. Ani by mi tolik nevadilo, že sám autor prohlašuje výsledky za nevypovídající kvůli nereprezentativnosti zkoumaného okruhu lidí, ale těch chyb, co tam bylo.
Jen na 1. straně se souvislým textem autor udělal z Dobrovského ženu ("Na samém počátku české obrozenecké vědy stál muž, která dodnes požívá a také si zaslouží značné úcty."), ze spisovatele Puchmajera udělal Puchamajera a v dalších 2 případech se nepovedlo správné skloňování.
Podobné chyby se objevují v celé knize a překlepy/chyby jsou i v číslech z výzkumu.

LordSnape
04.06.2013 3 z 5

Řekl bych, ne zrovna reprezentativní čtenářský průzkum. Některé odpovědi respondentů jsou doslova na pěst! Doporučuji se spíše zaměřit na výzkum od profesora Jiřího Trávníčka pod záštitou Národní knihovny ČR.