Tak trochu naslepo

Tak trochu naslepo https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355756/mid_tak-trochu-naslepo-4CN-355756.jpg 4 14 3

Čtyři vypravěči, čtyři životy, jeden příběh. Alain se ocitl na ulici a na svou novou životní situaci si zvyká jen stěží. Tráví teď dlouhé hodiny na lavičce před Claudovým domem. Claudovi bylo osmdesát, je slepý, miluje hudbu a ze svého domu vychází jen zřídka. Corentin nemá žádné přátele, těší se na své osmnácté narozeniny, protože jako plnoletý konečně nebude muset poslouchat rodiče a mimo jiné skoncuje s hodinami klavíru, na které dochází právě ke Claudovi. Tihle tři, kteří toho mají v životě společného jen velmi málo, se přesto spojí, aby zachránili Carole...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Nos nuits deviendrons des jours , 2016


více info...

Přidat komentář

Jana_Hlus
24.10.2018

Ze začátku velmi příjemné překvapení, skvěle vykreslené postavy i jejich myšlení, každá z jiné generace a přesto naprosto uvěřitelné. Závěr bohužel poněkud připomíná červenou knihovnu, což je škoda, ale i tak dávám 4/5.

anansie
11.01.2018 4 z 5

Přečteno na jeden zátah. První půlka knihy, kdy se čtenář seznamuje s jednotlivými postavami, se mi velmi líbila. Je to takové typicky francouzské - přemýšlení nad sebou, nad vlastním životem, trocha cynismu, pocit nesmyslnosti a samoty, tajemství postav. V momentě, kdy tři mužské postavy - každá z jiné generace - začnou zachraňovat týranou ženu ze sousedství a vydají se na cestu do Španělska - se mi příběh začal jevit jako méně pravděpodobný, dostal úplně jiný spád a jeho happy end mě mírně zklamal.


Ivadus
05.12.2017 4 z 5

Trochu pohádka, ale hezky se četla.

Autorovy knížky

Marie Fitzgerald
francouzská, 1960
2017  71%Tak trochu naslepo

Kniha Tak trochu naslepo je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x