Tajomstvá tretej ríše

Tajomstvá tretej ríše
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468042/bmid_tajomstva-tretej-rise-atB-468042.jpg 5 20 20

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Geheimnisse des Dritten Reichs , 2012


více info...

Přidat komentář

Military
20.05.2016 5 z 5

Velice zajímavá, poučná a řekla bych že i jedinečná kniha. Obsahuje informace tzv. "ze zákulisí" o kterých se mezi lidmi prakticky neví. Mě osobně nejvíce zaujala kapitola o Alberu Speerovy a o mém oblíbenci Erwinu Rommelovy.
Kniha ukazuje pravou podstatu a jádro nacizmu, jakožto i jeho vrchních představitelů a velení.

adelkas
01.01.2016 5 z 5

Autor popisuje co se dělo kolem Hitlera a rodiny, nevěděla jsem o vztahu Hitlera ke svým příbuzným. Překvapilo mě, že dal zabíjet aj své příbuzné jen proto, že byly postižené. V knize je popsaná všechna nicotnost, zlost, bez-srdečnost vůdce, Himmlera no a Speera.


michal9632
18.06.2014 5 z 5

Kniha pojednává o tajemstvích rodiny Adolfa Hitlera, jeho žen, Himmlerovy, o korupci a uplácení v Třetí říši a o mistru podvodu, který si hrál na "hodného nacistu" Albertu Speerovi. Díky Dr. Knoppovi se čtenář dozví spoustu zajímavostí ze zákulisí nacistických pohlavárů. Kniha je vhodná pro ty, kteří se zabývají podrobněji druhou světovou válkou.

maryzka
29.05.2014 4 z 5

Zajímavá kniha o tajemstvích Třetí říše. Autor mi skoro sebral mýtus o Hitlerově skromnosti, o slušném chování Alberta Speera, Himler tak ten mě vůbec ani nepřekvapil. Jenom v kapitole o Hitlerovi mě překvapili vraždy vzdálených příbuzných pokud by je neudali Sovětům dobří lidé. Jinak mě rozzlobila cena knihy a spousta překlepů nad kterýma se muselo přemýšlet. Škoda jenom to, že tam je málo fotek

Pablo Kral
27.03.2014 5 z 5

Autor poodhaluje řadu pikantních skutečností ze zákulisí Třetí říše. Skoro se mi chce říci, že ve vší té záplavě špinavostí, diktátu, terorismu, genocidy a milionů padlých jde v této Knoppově knize především o neotřelý až osvěžující pohled na dějiny Německa 20tého století. V každém případě mám z knihy (asi oprávněný) dojem, že v otázce zločinů Třetí říše má i dnešní doba co říci, že tato problematika není definitivně uzavřená a že (s výjimkou naprosté menšiny v podobě některých radikálně politických skupin) názory historiků ani pamětníků dosud nejsou nijak náchylné ke změnám v hodnocení oněch bezprecedentních zločinů, jichž se Němci dopouštěli. S mnoha fotografiemi, ilustracemi a jiným obrazovým materiálem to byla doslova pastva pro oči i ducha. V mém žebříčku jsem knihu pasoval na nejzajímavější Knoppovo dílo. Zaslouží si 5 hvězdiček.

jiri77
24.03.2014 5 z 5

Kniha se šesti zajímavými tématy s novými poznatky o Hitlerově rodině ,O legendě Rommel, Hitler a peníze, Himmlerovo šílenství a vina, Hitlerovy ženy a Albert Speer-mistr podvodu . Kniha se mi velmi líbila akorát mě mrzí že se v knize objevují chyby a překlepy u dat. Přesto hodnotím plným počtem hvězd protože autor nemůže za české vydání.