Tajomný cudzinec

Tajomný cudzinec https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488638/bmid_tajomny-cudzinec-od2-488638.jpg 4 42 11

Ema sa ocitá ako v scéne z Casablancy, keď dverami jej baru vchádza príťažlivý Matthew. Okamžite medzi nimi zafunguje chémia a všetky rozumné rozhodnutia idú bokom. Sexi hudobník ju dočista poblázni, no o to bolestivejšie je Emino precitnutie do reality, keď Matthew rovnako náhle bez slova zmizne. Časom do jej života prichádza nový muž a keď Ema už ani nedúfa, že by sa v jej živote mohol opäť objaviť charizmatický cudzinec, zjaví sa rovno pred jej očami a za okolností, ktoré jej pripadajú skôr ako nočná mora. Postupne zisťuje, prečo Matthew bez slova zmizol, no ocitá sa v situácii, ktorú neplánovala ani v najhorších snoch. „Tak? Čo ti môžem ponúknuť?“ nedočkavo naklonila hlavu a spýtavo si ho premerala, akoby mu odpoveď chcela vyčítať z tej sexi tváre. „Zahŕňa to aj teba?“ Bola si istá, že jej vynechalo pár úderov srdca. „Ospravedlňujem sa za nepríjemnosti, ale jedlo tu nepodávame,“ zakontrovala mu s červenými lícami a ticho znovu vyplnil jeho smiech. „Fakt sa mi páčiš,“ vyhlásil a stiahol si z pleca tašku. „Och, aj ty sa mi fakt páčiš,“ odpovedala mu a nehanebne si ho premerala od tých brutálne hustých vlasov až po sexi úzke boky, lebo nižšie už cez bar nevidela.... celý text

Přidat komentář

bezzink
18.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Zajimavy pribeh, ktery jde do extremu. Kazdopadne ta moznost, ze se to jejich druhe setkani stane takhle se v realnem zivote musi rovnat skoro nule. Ty veci, ktere se tam staly, to kdybych si precetla v anotaci, tak se do toho vazne nepustim. Nicmene, je to napsano ctive, vtahne to do deje a kdyz clovek primhouri oko nad temi okolnostmi, tak je to dobra romantika.

Fidibus
30.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Popravdě jsem asi čekala víc. Jedná se spíš o psychologii s erotickou. Ema potká Matta a užijí si spolu. Pak se neozve, ona se odstěhuje do Anglie a najde si přítele. Jenže se opět s Mattem potká a to za dost nepříjemný okolností a navíc je z něj někdo jiný. Ocitá se mezi 2 kameny a až opravdu tvrdé zklamání jí umožní najít lásku.
Bohužel mi to přislo zdlouhavé, ale zajímavé. Vlastní zápletka je stěží uvěřitelná, i když...


lihate
15.07.2022 5 z 5

Wow!
Panebože...
Wow.
Wow.
Wow!

Já jsem nečekala od knihy vůbec nic, možná díky obálce jsem čekala nějaký erotický román, co by jen zapadl do řady... Jenže jsem dostala snad úplně všechno, co jsem hledala! Emocemi protkaná a šíleně čtivá kniha, i když ve slovenštině, ale to vůbec nevadilo.

Nechápu!
Nejprve mi dělalo trochu problém se začíst, ale od nějaké osmdesáté páté strany jde všechno strmě z kopce. Mění se děj a rozhodně se dějí věci, které jsem absolutně nečekala.

Postupně se vykreslují povahy všech postav a kniha jde skoro do extrému. Dějí se věci, které nečekáte a díkybohu nejsou naznačené ani v anotaci. Kniha tak dokonale zaskočí a ve skutečnosti řeší jedno obrovské, vážné téma, které je bohužel dost známé pro spoustu lidí.

Na knize se mi líbil reálný pohled do světa Emy, který se s ní táhne dál a i předposlední kapitola začíná dost drsně. Chvílemi jsem se obávala otevřeného konce, ale nakonec je to bez něho.

Matta jsem si zamilovala od prvních stran. On je úžasný člověk a v knize z něho přes všechno čiší klid a pozitivní energie.

Celkově musím uznat, že se mi tahle kniha svým tématem hodně vryla pod kůži, a jen tak na ní nezapomenu. Vůbec jsem takovou knihu nečekala. Skoro bych ji řadila mezi autorky typu Colleen Hoover, ale samozřejmě je toto má její první přečtená kniha. Ačkoli určitě ne poslední.

Miluju!

evineckY
07.06.2022 5 z 5

Vůbec nevím, proč jsem tuto knihu odkládala, protože je supr !
Nečtu recenze, proto jsem nevěděla do čeho jdu a o to to bylo parádní překvapení.
Žádné plytké sexuální scény bez děje - naopak. Má to příběh, napětí i tu erotiku .
Doporučuji :-)

uminaa
22.04.2022 4 z 5

Musím povedať, že táto kniha ma poriadne prekvapila - a to hneď niekoľkokrát.
Zo začiatku som si myslela, že to bude len taká jednohubka, ktorú rýchlo prečítam a hlavne, že presne viem, ako ten príbeh bude postupovať. Ach, ako veľmi som sa mýlila! Autorka ma naozaj vyviedla z tohto omylu hneď niekoľkými zvratmi v príbehu. Kniha je dobre napísaná, príbeh je zaujímavý, nechýba mu romantika, nejaká ta erotika a autorka si pre čitateľa prichystala naozaj pár prekvapení. A ďalšia vec, ktorá ma potešila sú rozhodne spomenuté piesne :)

Majka1979
09.04.2022 4 z 5

Úžasný príbeh, ktorý by sa kľudne mohol vyrovnať aj tým od zahraničných autorov, určite áno.
V knihe nechýba láska, sklamanie, náhodné stretnutie, vyriešenie starých krívd.
Určite stála za prečítanie

LenRan
31.03.2022 5 z 5

V předchozích komentářích už vše řečeno, prostě parádní příběh, strašně jsem si to užila, v jednu chvíli jsem to musela odložit, protože jsem tušila co se stane a nechtěla jsem to číst, to se mi zatím stávalo jen u C.Hoover, takže bacha na tuto knížku, chytne a nepustí :)

kristy.books
29.03.2022 4 z 5

Od autorky som zatiaľ čítala tri knihy a každá bola úplne iná. Zbožňujem jej štýl, predovšetkým zmysel pre humor, preto som sa na jej novinku veľmi tešila a môžem povedať, že som nebola sklamaná. A ten fešák na obálke je tiež veľkým lákadlom pre potenciálnych čitateľov.

Autorka ma niekoľkokrát prekvapila, najskôr som si hovorila, že to bude poriadne vtipný príbeh, ktorý sa zrazu premiestnil do emotívnej roviny a v druhej polovici nadobudol ešte závažnejší tón. No už keď príbeh hneď začal zoznámením našej dvojice, bez nejakých zbytočných omáčok, tušila som, že ich vzťah bude poriadne komplikovaný a budú musieť zvládnuť viacero prekážok.

Ema si ma hneď získala, páčila sa mi jej drzá povaha a podrezaný jazyk, mám rada ľudí, z ktorých doslova srší pozitívna energia. Vždy mala po ruke nejakú vtipnú hlášku, ktorá mi vyčarovala úsmev na tvári. Autorka jej toho na plecia však naložila dosť, takže miestami mi jej bolo veľmi ľúto, najmä v druhej časti príbehu.

Matthewa sme mali možnosť spoznať z viacerých stránok, ako veľkého pohoďáka a vtipálka, ale aj ako mrzúta, ktorý od seba všetkých odháňal a neraz im chtiac-nechtiac ubližoval. Na druhej strane, nemôžeme sa mu čudovať, keď sa ocitol v takej situácii.

Maxa som vnímala ako sympaťáka a hovorila som si, že na Emu čaká naozaj ťažké rozhodovanie... ukázalo sa, že môj úsudok na ľudí (aj tých knižných) nie je zrovna najlepší. Len by ma zaujímalo, či to na začiatku tak dobre hral, alebo všetko zapríčinili určité veci, ktoré sa dozvedel.

Na knihe sa mi tiež páčilo, že jej dôležitou súčasťou bola hudba. Ema aj Matthew sú obaja hudobníci, takže sa tu veľa spievalo a hralo na gitare. Väčšinou som lenivá vyhľadať nejakú skladbu, ktorá sa v príbehu spomína, ale teraz som si jednoducho musela vypočuť Love of My Life.

2688
18.03.2022 5 z 5

Bože to byl tak dokonalý příběh !!!!!
Podle anotace se mi do toho moc nechtělo ale i tak jsem se do toho pustila a nelituju!!!

Tolik zvratů a smutných pasáží co nahání husí kůži a donutí vás vzít ten kapesník a otřít si oči.
Nechci nic prozrazovat ani nic naznačovat tohle si prostě musíte sami přečíst. Kvůli tomuhle miluju svůj koníček a nikdy bych ho nevyměnila.
Strávený čas nad touhle knížkou nikdy nebudu litovat a doufám že vy taky ne .

„Když klopýtnete o lásku, je snadné vstát. Když však do ní spadnete a zamilujete se, nebudete moci se znovu postavit.“

Po přečtení pochopíte význam :-*

KlosKa
08.03.2022 5 z 5

Wow. Moc krásná kniha. Měla jsem trošku obavy že čtení ve slovenštině, ale nakonec úplně v pohodě a vůbec nelituji, jelikož to byl opravdu krásný, ikdyž místy smutný příběh. Doporučuji přečíst

Ralemo
06.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Moc hezky napsaný příběh, se zajímavou zápletkou co se týká bratrů Maxe a Matta. Ema nadaná zpěvačka, která jednoho večera potká Matta a prožijí spolu pár pěkných chvil na Slovensku se náhle po roce objevuje v UK a setká se s Maxem, po delší době zjišťuje, jaký je vztah mezi oběma muži. Kniha se spoustou zápletek, dramat, určitě stojí za přečtení!

Štítky knihy

láska partnerské vztahy hudba milenci

Autorovy další knížky

2022  89%Tajomný cudzinec
2017  84%Dotyky vášne
2018  96%P.S.: Hľadám chlapa
2021  80%Pád do ticha
2019  86%Líštička